Simić na pitanja o kolegi Radoičiću: Samo da ne skrećemo temu sa taksi! Ugroženi životi 100.000 Srba!

„Samo da ne skrećemo temu sa taksi, molim Vas! Ugroženi su životi 100.000 Srba!“ – poslanik u parlamentu „Republike Kosovo“ Igor Simić je odvraćao juče pred predsedništvom u Beogradu novinarku KRIK-a od postavljanja pitanja predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću o svom kolegi potpredsedniku Milanu Radoičiću. Milana Radoičića je Specijalno kosovsko tužilaštvo optužilo sa još tri uhapšene osobe, koliko je za sada poznato – za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. Specijalne policijske jedinice ga nisu pronašle u zgradi Grej prošlog petka u Kosovskoj Mitrovici kada su uhapsile ostalu trojicu.

„To je pitanje za gospodina Radoičića. Možda je imao druge obaveze. Trenutno je u Beogradu. Ja zaista ne znam gde će se uputiti gospodin Milan Radoičić i to je pitanje za njega. Zaista ne mogu da pričam u ime njega u ovom trenutku,“ kroz više pitanja, uprkos pokušajima odvraćanja – kao odgovor dobila je novinarka Krika od Gorana Rakića.

Goran Rakić je kosovski gradonačelnik Severne Mitrovice koji je dao ostavku i proglasio prestanak postojanja kosovskih opštinskih administracija na Severu.

Milan Radoičić je u predsedništvo juče doveo grupu od 30-ak Srba – kosovskih ministara, gradonačelnka, onih sa ostavkom sa Severa i bez nje sa juga, direktora KBC, upravnicu Doma zdravlja i poslanicu i ostale poslanike kosovskog parlamenta. Ovi Srbi, odnosno Srpska lista, sastali su se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i u grupi su se potom, sa kojima je bio i direktor Kancelarije Marko Đurić, obratili novinarima. Ne i potpredsednik Radoičić.

Kako su mediji javili, Radoičiću, međutim, novinari nisu mogli da postave pitanje jer se, izašavši među poslednjima iz zgrade predsedništva, okrenuo u pravcu parkinga i otišao.

Ovo je bilo prvo pojavljivanje u javnosti potpredsednika Srpske liste, od pokušaja hapšenja u petak, odnosno, kako su i on i Vučić javnosti saopštili – pokušaja njegove likvidacije.

Srpska lista je upozorila na humanitarnu katastrofu, odnosno krizu, koja, kako su rekli, preti Srbima zbog odluke kosovske vlade da uvede carinske dažbine na robu iz Srbije na 100 odsto.

„Radoičić saslušan kako bi se otklonila svaka sumnja da je učestvovao u ubistvu“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.