SDP predala peticiju SO Severna Mitrovica: 1.730 građana traži da mitrovička ulica ili trg nosi ime Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa SDP i zvanično je Skupštini opštini Severna Mitrovica predala peticiju građana da trg ili ulica Sutjeska u ovoj opštini ponesu ime ubijenog Olivera Ivanovića. Inicijativu su predali na jučerašnjoj sednici SO-a, a potpisalo ju je 1.730 građana, saopštila je SDP. Ipak, kada će ova lokalna samouprava doneti odluku o zahtevu građana nije poznato. 

U saopštenju SDP-a o tome da su predali peticiju navodi se i da su „naišli na nerazumevanje“ predsednika SO-a, Dejana Gurešića, koji je, zahtevao da se izbroje svi potpisi, iako je, dodaju, na potpisanom propratnom aktu stajao konačan broj potpisa građana.

Odbornica SDP-a i prva Ivanovićeva saradnica, Ksenija Božović, u izjavi za KoSSev objasnila je i da od predsednika SO-a nisu dobili nikakvu povratnu informaciju o tome kada će i odlučivati o juče podnetoj inicijativi.

„Prvo su zahtevali da se svaki potpis prebroji. Nije im bio dovoljan naš akt sa potpisom. A kada su najzad prihvatili da prime dokument, onda nikakvu informaciju nismo dobili od njih. Sednica je završena bez da su saopštili da li će i kada da odlučuju o inicijativi koju su, podsećam, i građani Mitrovice podržali i potpisali,“ kazala je Božović.

„Mišljenja smo da Oliver Ivanović kao građanin Mitrovice, čovek koji je dao veliki doprinos za ovaj grad, a na kraju i svoj život, nije zaslužio da se predstavnici institucija ovako ponašaju“ – dodaju iz SDP-a.

Istovremeno poručuju:

„Razočarani smo i što predstavnici medija sve više ne prisustvuju sednicama skupštine, a takođe i predstavnici Ministarstva za lokalnu samoupravu koji su po zakonu dužni da vrše monitoring i prate regularnost rada skupštine.“

Povezani članci

Zaslužio je Oliver više od jedne ulice

Peticija da Oliver Ivanović dobije ulicu u Kosovskoj Mitrovici. SDP: Prvi potpisnici da budu čelnici lokalne samouprave

Probali smo da dobijemo komentar od predsednika SO Severna Mitrovica Dejana Gurešića. Nakon što se javio na telefon, a novinarka KoSSeva mu se predstavila i upitala „Kako ste?“, posle kraće pauze, prekinuo je vezu.

SO Severna Mitrovica ne dostavlja pozive i informacije KoSSevu od prošle godine.

Lider Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred prostorija GI SDP. Nepoznata osoba ispalila je u njega šest metaka. Ubijen je s leđa, rano ujutru. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, bez komemoracije u opštini Severna Mitrovica. Zvanično, u istrazi nema pomaka.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.