Šalji, Gašiju i Ljuštakuu novčana kazna zbog neovlašćenog posedovanja oružja

Endrit Šalja i Dardan Gaši

Osnovni sud u Đakovici, ogranak u Mališevu je proglasio krivim optužene za neovlašćeno posedovanje oružja, zamenika premijera Dardana Gašija, ministra trgovine i industrije Endrita Šalju i bivšeg gradonačelnika Srbice, Samija Ljuštakua, kojima je izrečena samo novčana kazna, javlja Koha.

Nakon što su se zvaničnici kosovske vlade, Dardan Gaši i Endrit Šalja izjasnili krivim u slučaju pucnjave prilikom proslave krajem 2017. godine, a Sami Ljuštaku odlučio da se od istih optužbi brani ćutanjem, sud je u petak svoj trojici izrekao novčane kazne.

Zamenik premijera, a u vreme incidenta ministar dijaspore, Dardan Gaši, proglašen je krivim za neovlašćeno posedovanje oružja i kažnjen je novčanom kaznom od 1.700 evra.

Ministar trgovine i industrije Endrit Šalja je takođe proglašen krivim za neovlašćeno posedovanje oružja i kažnjen je novčanom kaznom od 2.400 evra.

Dok je bivši gradonačelnik Srbice, Sami Ljuštaku proglašen krivim za neovlašćeno posedovanje oružja i kažnjen novčanom kaznom od 1.000 evra.

Nijedan od trojice osuđenih nije prisustvovao izricanju kazne, a sud je doneo odluku i da im zapleni oružje koje su koristili.

Ova trojica kosovskih zvaničnika proglašena su krivim za kršenje člana 374 kosovskog krivičnog zakonika kojim je za ovu vrstu prestupa predviđena novčana kazna od 7.500 evra ili kazna zatvora u trajanju do 5 godina.

Osuđeni zvaničnici kosovske vlade pucali su iz vatrenog oružja tokom proslave u Mališevu povodom oslobađanja optužbi za korupciju zamenika kosovskog premijera i kopredsedavajućeg Pregovaračkog tima Fatmira Ljimaja, što je zabeleženo na snimku koji se ubrzo pojavio na društvenim mrežama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.