LDK traži razrešenje ministra: Slavio oslobađanje Ljimaja pucanjem iz vatrenog oružja (VIDEO)

Kosovska KTV objavila je početkom meseca video zapis na kojem zamenik kosovskog premijera i ministar dijaspore Dardan Gaši slavi nedavno oslobađanje zamenika premijera Fatmira Ljimaja u slučaju koji se vodio protiv njega zbog korupcije. Demokratska liga Kosova danas je saopštila da traži razrešenje ovog ministra. 

Parlamentarna grupa LDK-a zatražila je i raspravu sa premijerom Ramušem Haradinajem zbog korišćenja vatrenog oružja i, kako prenosi Koha, nedoličnog ponašanja ovog visokog funkcionera kosovske vlade.

"Tražimo raspravu sa premijerom kako bi diskutovali kako jedan visoki zvaničnik može tako da se ponaša i drugo – tražićemo da Skupština Kosova glasa o neposrednom razrešenju potpredsednika vlade i ministra za dijasporu, gospodina Dardana Gašiija," rekao je Hoti, prenosi Koha.

Kosovski zvaničnici slavili su krajem prošlog meseca kada je sud u Prištini oslobodio Ljimaja u sudskom predmetu za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja u vreme kada je bio ministar saobraćaja.

Slavlju su prisustvovali i aktuleni gradonačelnik Srbice, Sami Ljuštaku, koji je optužen za ratni zločin, te Ljimajev savetnik Endrit Šalja, koji su, kako prenosi Koha, takođe koristili vatreno oružje tokom ovog slavlja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.