Nema korona virusa u Prištini

FOTO Wikipedia

Kosovski institut za javno zdravlje potvrdio je sinoć da pacijentkinja koja se juče javila zdravstvenim institucijama prvo u Gnjilanu a potom Prištini, britanska državljanka, nema korona virus, kako je prethodno javio deo prištinskih medija.

„Tim laboratorije za molekularnu mikrobiologiju u Institutu za javno zdravlje testirao je novi koronavirus (2019 – nCoV) i influencu A i B rRT-PCR metodom. Test je bio negativan za sva tri testa, što znači da pacijent nije zaražen novim koronavirusom (2019 – nCoV) i gripom A i B“, zaključuje se u izveštaju.

Britanska državljanka koja inače radi u međunarodnoj misiji na Kosovu, boravila je nekoliko dana u skijalištu u Francuskoj. Posle zdravstvene ustanove u Gnjilanu gde se javila sa simptomima kašlja bez temperature, upućena je na kliniku za infektivne bolesti u Kliničko-univerzitetski centar u Prištini, kada je deo medija i javio o postojanju korona virusa u Prištini.

Pročitajte još:

Kosovski ministar zdravlja: Mala verovatnoća da je koronavirus stigao na Kosovo

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.