Rama: Albanija prikupila potpise u SE za predlog nove rezolucije o rezoluciji Dika Martija

FOTO: Edi Rama/Fejsbuk

Izvor: Koha (Tekst je preveden sa albanskog, naslov je adaptiran)

Premijer Albanije Edi Rama saopštio je da je njegova zemlja prikupila potrebne potpise u Skupštini Saveta Evrope za predlog nove rezolucije, o rezoluciji Dika Martija iz 2011. godine, u kojoj su iznete optužbe za trgovinu ljudskim organima od strane „OVK“.

„Konačno smo u Skupštini Saveta Evrope prikupili potpise za predlog nove rezolucije o rezoluciji iz 2011. godine, gde su bez ikakvih činjenica iznete strašne optužbe protiv Oslobodilačke vojske Kosova za trgovinu ljudskim organima“, piše Rama na Fejsbuku.

On je izrazio uverenje da će na kraju sudskog procesa bivši lideri „OVK“ biti proglašeni nevinim.

„Put za pravdu za Kosovo, kroz krv prolivenu za slobodu, mučenika ‘OVK’ i njenih heroja živih koji su danas u Hagu, biće dug, težak, bolan, čak i uvredljiv do srži, ali će pravda na kraju ipak pobediti, jer ne postoji sila na svetu koja bi oslobodilački rat označila kao zločinački“, napisao je Rama.

Pročitajte još:

Edi Rama poslao svoj govor iz SE pojedinačno šefovima država članica

Rama za Partnerstvo Otvorenog Balkana, ali kaže da je Martijev izveštaj manifest za svetsku propagandu protiv nezavisnosti Kosova

Rama u SE traži odustajanje od Specijalnog suda: Zločin koji nikad nije počinjenPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.