Protest u Kosovskoj Mitrovici: Građani se razilaze, situacija mirna

19:30 – Kosovska Mitrovica: Građani se polako razilaze, situacija mirna

Nakon prvog obraćanja srpskog premijera Aleksandra Vučića iz Raške, građani koji su prethodno bili okupljeni u blizini gradskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, njih do oko 300, večeraš nešto posle 19 časova počeli su polako da se razilaze. Odbijaju i dalje da daju izjave novinarima, uključujući i lokalne medijske kuće.

Građani severne MItrovice su mirno stajali, raspoređeni iznad nekadašnjeg trga braća Milić, gde su počeli da se okupljaju polako već posle 14 časova danas.

Trenutno se u blizini mosta nalazi oko desetak građana a situacija je mirna i čeka se ishod sa sastanka iz Raške.

16:30 – Kosovska Mitrovica: Protest kod glavnog mosta, situacija mirna

Posle današnje alarmantne najave iz Beograda, preko medija, za Srbe na Severu, o tome da "Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova", te hitnom sastanku srpskog premijera sa vođama Srba sa Kosova u Raški, koji svakog trenutka treba da počne u vojnoj kasarni u ovom, prvom srpskom gradu posle integrisanog graničnog prelaza Jarinjeu blizini glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici u ovim trenucima okupljeno je do trista građana. 

Kako javlja izveštač portala "KoSSev", građani koji su okupljeni, nisu bili raspoloženi za razgovor i nisu želeli da govore o razlozima okupljanja. Među njima nije bilo zvaničnika – ni srpskih, ni kosovskih samouprava sa Severa.

Detaljnije o najnovijim najavama događaja u vezi sa Severom Kosova, pratite u našoj AŽURIRANOJ VESTI

Da se kod glavnog mosta održava protest, ali da je situacija mirna i "zadovoljavajuća" za KoSSev je potvrdio policijski zvaničnik.

"U blizini glavnog mosta je u toku protest ljudi koji su se mirno okupili. Policija je na terenu, radimo svoj posao, situacija je zadovoljavajuća," rekao je u izjavi za naš portal šef operative Kosovske policije za region Sever, Željko Bojić.

Kod glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, naš izveštač potvrđuje da je situacija, u trenutku dok ovo javljamo – mirna.

U blizini mosta je uobičajeni broj pripadnika Kosovske policije i italijanskih karabinjera, dok je prisutan veći broj novinarskih ekipa. Istovremeno, na glavnom mostu su prisutni radnici, koji izvode radove sa kamionskom korpom za visinske radove, za koje se pretpostavlja da postavljaju nadzorne kamere na samom mostu.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.