Priština: Uhapšen penzionisani opštinski službenik, izdao falsifikovana lična dokumenta državljaninu Albanije

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Nekadašnji službenik opštinske administracije M.B. uhapšen je danas u Prištini pod sumnjom da je pomogao državljaninu Albanije u pokušaju da pribavi lažni identitet. Prevara je otkrivena kada je državljanin Albanije u kosovskoj ambasadi zatražio putnu ispravu.

Prema navodima iz policije, državljanin Albanije obratio se kosovskoj ambasadi u drugoj državi sa zahtevom da mu se izda lični putni dokument, ali se sumnja u identitet osobe pojavila tokom provere zahteva.

Pravi identitet albanskog državljanina otkrili su pripadnici jedinice za privredni kriminal u Prištini. Otkriveno je i da je u pribavljanju lažnog identiteta kao kosovskog građanina, korišćen mito, dok je službenik M.B. koji je radio u opštinskoj administraciji, a sada u penziji, uhapšen.

On se sumjiči da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao službene isprave, odnosno da je državljaninu Albanije obezbedio kosovski izvod iz matične knjige rođenih.

Njemu je određen 48-časovni pritvor, navela je policija u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.