Preliminarna istraga protiv Palja Ljekaja zbog sumnje da je zloupotrebio tendere za izgradnju puteva

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Sumnja se da je ministar infrastrukture Palj Ljekaj (Pal Lekaj) učestvovao u slučaju zloupotrebe tendera u ovom odeljenju.

Koha Ditore je u četvrtak izvestila, pozivajući se na svoje izvore, da je Osnovno tužilaštvo u Prištini, još pre nekoliko meseci, otvorilo preliminarni istražni slučaj, ali da još uvek nema odluke o pokretanju istog, izveštava KTV.

Iako ne dajući mnogo detalja, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva, Imer Beka, potvrdio je za Koha Ditore da je od državnog tužilaštva zatražio da pojasni da li je ovaj slučaj u nadležnosti ovog tužilaštva.

„Kancelarija glavnog državnog tužioca je utvrdila da je slučaj u nadležnosti Specijalnog tužilaštva i da od sada ovaj tužilac rešava ovaj slučaj“, kazao je Beka.

Osnovni sud u Đakovici potvrdio je optužnicu u vezi sa krivičnim delom „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, dok je odbacio optužnicu za krivično delo „pronevera“.

Pored Ljekaja, u kabinetu premijera Ramuša Haradinaja, postoji i optužnica protiv ministra za inovacije Besima Bekaja, za koga se sumnja da je učestvovao u aferi Pronto.

Ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, kažnjen je zbog pucnjave u prostorijama Fatmira Limaja. U istom slučaju osuđen je zamenik premijera Dardan Gaši (Dardan Gashi).

KoSSev/ Povezani članci:

Razrešen i zamenik ministra osuđen za zloupotrebu službenog položaja

Haradinaj razrešio Seljimija

Nova optužnica protiv visokog zvaničnika vlade Ramuša Haradinaja

„Slučaj ‘Mađuni’ najbolji primer zarobljene države“

KOHA: Ministri sa optužnicama u Vladi Kosova kriju se iza pravnih praznina

Uhapšen Haradinajev zamenik ministra, policija potvrdilaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.