Predstavnici Kancelarije za KiM obilaze poplavljena područja na Severu, u Leposaviću formiran Krizni štab

FOTO: Kancelarija za KiM

Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Igor Popović i Miloš Terzić, zajedno sa timom, obilaze poplavljene sredine sa većinski srpskim stanovništvom na Severu, saopštila je Kancelarija za KiM. Za sutra su najavili i obilazak opština južno od Ibra.

Opštinu Leposavić su već obišli, a kako bi se uverili u razmere štete.

Meštanima su, kako kažu, preneli da će Kancelarija za KiM, u saradnji sa stručnim komisijama, pomoću u saniranju štete od poplava, kako na infrastrukturi, tako i na stambenim i pomoćnim objektima.

Kako je kazao Igor Popović, Leposavić je zadesila najveća prirodna katastrofa u poslednjih 50 godina, a pritoka Ibra i bujični potoci poplavili su čitava domaćinstva u selu Borovik, poplavljena je farma svinja u Kajkovu, oštećen most u Jošanici, objekat škole u Lešku, a komunikacija sa brdsko-planinskim selima je prekinuta.

Formiran je i Krizni štab na terenu koji prati situaciju, a najavio je i formiranje stručne komisije za procenu štete.

„Naše je da kao predstavnici Kancelarije za KiM i države Srbije budemo uvek sa svojim narodom i pomognemo tamo gde je neophodno“, kazao je Popović, ujedno se zahvalivši predsedniku PO Leposavić Zoranu Todiću na „angažovanju i hitroj reakciji u pomoći meštanima“.

Predstavnici Kancelarije za KiM obišli su i poplavljene predele u opštini Zvečan, a danas će obići i Kosovsku Mitrovicu i Zubin Potok. Drugog dana posete planiran je obilazak sredina sa većinski srpskim stanovništvnom južno od Ibra.

O poplavama na Severu Kosova, čitajte u:

 

Proglašena vanredna situacija u Z.Potoku, ali magistralni putevi prohodni

 

Voda iz gradskog vodovoda veoma zamućena, cisterne na šetalištu i kod „Tri solitera“

 

Opasnost od izlivanja i dalje postoji, Ibar sinoć pao pa jutros nadošao

 

Drugi dan poplava na Severu

 

Poplave na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.