Proglašena vanredna situacija u Z.Potoku, ali magistralni putevi prohodni

FOTO: Zubin Potok Info

Višednevne padavine izazvale su poplave širom Kosova, a pogodile su i Sever. Među najugroženijim opštinama je i Zubin Potok. Privremeni organ ove opštine danas je proglasio vanrednu situaciju koja će, kako prenosi Zubin Potok Info, važiti do daljnjeg. Putevi koji su juče bili blokirani ka ovoj opštini, danas su prohodni.

GI Zubin Potok sinoć je zatražio i formiranje Kriznog štaba u ovoj opštini.

Da je Zubin Potok među najugroženijim opštinama, potvrdila je danas i kosovska vlada, navodeći da je 30 kuća ugroženo.

Ujedno, kako javlja Zubin Potok Info, nabujali Ibar odneo je most koji je povezivao sela Dobroševina i Čitluk sa Zubinim Potokom.

U blizini tog mosta nalazi se i hala, a voda je došla do samog ulaza.

Poplavljen je i fudbalski stadion „Mala Marakana“.

Alarmantno je juče bilo u Jagnjenici, dok su sela Dren, Prevlak, Crepulja i Jabuka odsečeni od ostatka opštine, a ova opština dodatno je bila blokirana i zbog odrona na putevima. Oni su, međutim, sinoć i jutros uklonjeni, te su magistralni putevi sada prohodni, uključujući i puteve koji ka opštini Zubin Potok vode iz pravca Zvečana i južnog dela Mitrovice.

Kuće su napustili i meštani Strmca, a ovo selo ostalo je i bez novoizgrađenog puta. I meštani Zupča pogođeni su poplavama, deca iz obdaništa juče su evakuisana, a kako prenosi Zubin Potok Info, danas ni jedan vrtić u opštini Zubin Potok, iz predostrožnosti, neće raditi.

Sinoć je, u prisustvu Kosovske policije, uklonjen odron i blato sa magistralnog puta Ribariće-Kosovska Mitrovica, kao i odron koji je blokirao tunel u Štuocu, preneo je Zubin Potok Info. Saniran je i odron u Varagama.

O poplavama na Severu Kosova, čitajte u:

 

Voda iz gradskog vodovoda veoma zamućena, cisterne na šetalištu i kod „Tri solitera“

 

Opasnost od izlivanja i dalje postoji, Ibar sinoć pao pa jutros nadošao

 

Drugi dan poplava na Severu

 

Poplave na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.