Voda iz gradskog vodovoda veoma zamućena, cisterne na šetalištu i kod „Tri solitera“

FOTO: KoSSev

Voda u severnom delu Mitrovice i dalje je zamućena, te je zato i prekinuto vodosnabdevanje, saopštio je PO Kosovska Mitrovica.

Mala količina vode koja se dobija iz Gazivoda, kako navode, preusmerava se ka Kliničko-bolničkom centru.

Ujedno poručuju da su radnici na terenu i rade sve što je u njihovoj mogućnosti da što pre reše problem vodosnabdevanja.

Dve cisterne tehničke vode postavljene su na šetalištu i kod „Tri solitera“.

Vodostaj reke Ibar, koja se juče nakon dvodnevnih padavina, izlila iz svog korita i poplavila kuće i niske nivoe zgrada u Bošnjačkoj mahali – ulica Knjaza Miloša duž reke i Nemanjina, sinoć je blago opao. Međutim, kako upozoravaju nadležni, opasnost od ponovnog izlivanja i dalje postoji, a zbog novog jutrošnjeg naraštaja od 20 cm.

Poplave su zamutile vodu za piće i dovele do prekida vodosnabdevanja u Mitrovici, potvrdilo je jutros Regionalno vodovodno preduzeće.

U Šipolju se, međutim, kako su oni naveli, nivo zamućenosti vode smanjuje, a ako se nastavi ovim tempom, ovo postrojenje će početi da radi u popodnevnim časovima, ali koristeći minimalne kapacitete za proizvodnju.

O poplavama na Severu Kosova, čitajte u:

 

Drugi dan poplava na Severu

 

Poplave na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.