Muharem Nitaj – „Roming sa Albanijom nije ukinut, samo su cene snižene“

Muharem Nitaj
Foto: Fejsbuk, Muharem Nitaj

Poslanik u kosovskoj skupštini, Muharem Nitaj ocenio je kao netačnu informaciju da građani Kosova mogu da komuniciraju bez rominga u Albaniji. On se oglasio povodom jučerašnje izjave kosovskog ministra ekonomskog razvoja, Valjdrina Luke, koji je izjavio da je ukinut roming između Kosova i Albanije.

Ministar ekonomskog razvoja juče je najavio da je Albanija već počela da sprovodi sporazum o ukidanju roming tarifa za građane Kosova kao i da će promeniti šemu plaćanja koja će biti u skladu sa novom Regulativom o romingu. 

Međutim, Nitaj navodi da cene jesu snižene ali da roming nije ukinut i poručuje ministru ekonomskog razvoja da „nije dobro informisan“.

U svojoj objavi na Fejsbuku, Nitaj navodi da je „netačna vest da građani Kosova od danas mogu da komuniciraju bez rominga iz Albanije! Cene su snižene ali roming nije ukinut! Stoga ako je tačan izjava ministra Luke da se od danas komunicira bez rominga iz Albanije, on je onda u najmanju ruku loše informisan“.

Povezani članci:

RSE: Maja meseca ukida se roming između Kosova i Albanije

U PR usvojene skupštinske rezolucije: Ukidaju se roming između Kosova i Albanije i kontrole na prelazima?

Gazeta: Kosovo u Beogradu potpisalo sporazum o romingu

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.