Tači razrešio svog savetnika Nikolića

Hašim Tači
Foto: RSE

Kosovski predsednik Hašim Tači razrešio je dužnosti svog političkog savetnika Branislava Nikolića, nakon pisanja medija da je Nikolić deo Bezbednosne-informativne agencije (BIA).

“Polazeći od principa poštovanja zakona i kako bi se dalo prostora bezbednosnim organima da sprovedu nezavisnu istragu u ovom slučaju, predsednik Kosova je u okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja razrešio dužnosti Branislava Nikolića”, navodi se u saopštenju.

Kabinet predsednika potvrđuje da nije imao nikakve ranije i zvanične informacije od bezbednosnih institucija Kosova o mogućoj uključenosti Branislava Nikolića u sumnjive aktivnosti, o kojima se izveštava u medijima.

I pored toga, dodaje se da kabinet predsednika ozbiljno shvata izveštanja o Nikolićevom mogućem uključenju u sumnjive aktivnosti, bilo da su one kriminalne prirode ili ugrožavaju nacionalnu bezbednost.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.