Policija sinoć intervenisala usled nepridržavanja mera protiv pandemije, tuču pratio reporter KoSSeva

Tuča u Kosovskoj Mitrovici
Foto: KoSSev

Sinoć je u vezi sa slučajem nepostupanja po merama zaštite od širenja pandemije covid-19 podneta krivična prijava protiv jedne osobe, a obavljen je i informativni razgovor sa još dve osobe koje su se žustro raspravljale, potvrdio je za KoSSev danas regionalni portparol Kosovske policije, poručnik Branislav Radović. Tuči koja se dogodila sinoć u jednom od mitrovičkih lokala prisustvovao je reporter KoSSeva.

Nakon sinoćnjeg incidenta do kog je došlo u centru Kosovske Mitrovice, a kada je u jednom lokalu došlo do tuče između više osoba, čemu je svedočio i reporter KoSSeva, iz Kosovske policije stižu detalji onome što je zvanično deo policijskog izveštaja a u vezi sa incidentom.

„Dana 26.08.2020. oko 21:19, postupajući po prijavi građana da se ispred lokala Beer House nalazi veći broj građana, izašle su patrole stanice policije Mitrovice Sever i interventne jedinice. Tom prilikom je interventna jedinica privela dve osobe koje su se međusobno žustro raspravljale kao bi sprečile narušavanje javnog reda i mira“, precizirao je Radović.

Sa osobama koje su se žustro raspravljale, obavljen je samo informativni razgovor, pri čemu je utvrđeno da između njih nije bilo fizičkog kontakta i da nema elemenata prekršaja, nakon čega su pušteni kući.

S druge strane, daljim istražnim radom je utvrđeno da je osumnjičeni O.N. (1997.) organizovao žurku protivno odluci nadležnih organa o merama protiv širenja zaraze covid-19 zbog čega je protiv istog podneta i krivična prijava iz člana 25, stav 2, Zakona o pandemiji, precizirao je Radović.

Kako je još pojasnio Radović, nakon intervencije policije lokal je ispražnjen, a vlasnik lokala je doveden u policijsku stanicu radi preduzimanja ostalih mera i radnji.

A upravo pre intervencije policije koja je ispraznila lokal, došlo je do opšteg meteža i tuče više lica, koju je na licu mesta posmatrao i naš reporter.

Policajci su, prema onome što je naš reporter sinoć zabeležio, nešto posle 21 čas došli do lokala u kojem je puštana glasna muzika. Nakon razgovora nekoliko muškaraca sa njima, udaljili su se ali muzika nije utišana, nakon čega je još jedna muška osoba zatražila da se muzika utiša, od osobe koja je puštala glasnu muziku, terajući sve goste iz lokala. Posle kraćeg razgovora grupe gostiju u bašti kafića sa njim, nastavilo se sa muzikom. Nekoliko minuta kasnije, došlo je do fizičkog sukoba veće grupe, da bi se masa iz vana potom sjurila i ka ulazu u lokal. U trenutku sukoba, policija nije bila u lokalu, ali je ubrzo pristigla, nakon čega su neki od njih otišli da bi potom došla i interventna jedinica, kada su pripadnici interventne jedinice ubrzo i rasterali goste iz lokala. Priveli su najmanje dvoje, jedna osoba se opirala privođenju.

Ovo je peta masovna tuča u ovom mesecu u centru Kosovske Mitrovice.

O prethodnim tučama čitajte u:

Još jedna masovna tuča u Mitrovici, reagovala i interventna

PIK: Zbog jučerašnje tuče u Mitrovici suspendovano šest policajaca, jedan ima čin kapetana

Nova masovna tuča na mitrovičkom šetalištu: Petorica privedena i pet policajaca suspendovano

Dve istrage o tuči u Mitrovici: PIK protiv službenog lica, policija zbog napada na službeno lice

Šta se dogodilo u današnjoj tuči? Oprečne informacije

Tuča na mitrovičkom šetalištu, četiri osobe privedene na ispitivanje, jedna povređena

Sinoćna tuča na mitrovičkom šetalištu nastavljena i danas

Nova tuča u centru Kosovske Mitrovice; Policija ispituje pet osoba, potraga za još dvoje

Masovna tuča na šetalištu – povređen policajac tokom intervencije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.