Nova masovna tuča na mitrovičkom šetalištu: Petorica privedena i pet policajaca suspendovano

Šetalište Kosovska Mitrovica
Foto: KoSSev

Pet osoba privedeno je danas zbog još jedne masovne tuče na mitrovičkom šetalištu, od kojih je četvoro zadobilo lakše telesne povrede. Istovremeno je odlukom direktora Regionalne direkcije Kosovske policije Sever suspendovano pet policajaca na 72 sata zbog nesavesnog reagovanja i nepostupanja po ovlašćenjima.

Danas je oko 12:50 došlo do još jedne masovne tuče u ulici Kralja Petra I na mitrovičkom šetalištu. Do tuče je došlo u bašti kafića „Soprano“, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Za učešće u tuči osumnjičena su pet lica, u pitanju su muškarci – N. B. (1986), N. B. (1979), A. B. (1997), A. B. (1993) i M. B.

„Policijske patrole blagovremeno su reagovale privodeći ovih pet osoba od kojih su četiri odvedene u KBC Kosovska Mitrovica gde su lekari utvrdili nanošenje lakih telesnih povreda“, izjavio je Radović.

Kontaktiran je i tužilac koji je od osumnjičenih zatražio pisane izjave. Slučaj je registrovan kao nanošenje lakih telesnih povreda i ide u redovnu proceduru.

Iako su policijske patrole blagovremeno reagovale, prema rečima Radovića, to ipak nije bio slučaj sa pet pripadnika Kosovske policije.

Odlukom direktora Regionalne direkcije Sever, Nenada Đurića, pet policajaca suspendovano je na 72 sata i protiv istih će biti pokrenut prekršajni postupak, takođe je rekao Radović.

„Razlog za njihovo udaljavanja sa posla je nesavesno reagovanje i nepostupanje po ovlašćenjima u sprečavanju narušavanja javnog reda i mira“, kazao je.

Podsetimo, ovo je četvrta masovna tuča u ovom mesecu u centru Kosovske Mitrovice, odnosno na šetalištu.

Na pitanje da li je ova tuča u vezi sa prethodnim, Radović nije mogao da precizira s obzirom na to da je u toku istraga i prikupljanje preliminarnih podataka.

O prethodnim masovnim tučama čitajte u:

Dve istrage o tuči u Mitrovici: PIK protiv službenog lica, policija zbog napada na službeno lice

Šta se dogodilo u današnjoj tuči? Oprečne informacije

Tuča na mitrovičkom šetalištu, četiri osobe privedene na ispitivanje, jedna povređena

Sinoćna tuča na mitrovičkom šetalištu nastavljena i danas

Nova tuča u centru Kosovske Mitrovice; Policija ispituje pet osoba, potraga za još dvoje

Masovna tuča na šetalištu – povređen policajac tokom intervencije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.