Nova tuča u centru Kosovske Mitrovice; Policija ispituje pet osoba, potraga za još dvoje

Policija Mitrovica Hitna pomoc
Foto: KoSSev

Najnovije detalje čitajte u posebnoj vesti:

Šta se dogodilo u današnjoj tuči? Oprečne informacije

Vest je ažurirana

Prema zvaničnim informacijama iz policije, u ovom trenutku pet osoba daje izjave u stanici policije, od kojih neki u svojstvu svedoka, a u vezi sa tučom u Kosovskoj Mitrovici do koje je došlo nešto posle 12 časova u neposrednoj blizini spomenika Knezu Lazaru, a u kojoj je učestvovalo najmanje dva lica, potvrdio je za KoSSev zamenik regionalnog komandira Kosovske policije za Region Sever, major Besim Hoti.

U incidentu je učestvovao i policajac u civilu, takođe je potvrdio Hoti, međutim, naglasio je da je u toku ispitivanje okolnosti koje su dovele do toga da ovaj policajac u civilu bude uključen u slučaj.

U toku je potraga za dva lica koja se dovode u vezu sa današnjim incidentom.

Hoti je precizirao da je policajac u uniformi kojem je ukazana medicinska pomoć u ambulantnom vozilu zadobio povrede biber sprejom.

Hoti u ovom trenutku nije mogao da da više detalja, navodeći da je u toku intenzivno prikupljanje informacija.

13:18 – Nova tuča na šetalištu; Povređen policajac

Najmanje jednom policajcu upravo je ukazana medicinska pomoć u ambulantnom vozilu koje je do 13.05 bilo parkirano na početku mitrovičkog šetališta. Kako KoSSev saznaje iz više izvora od okupljenih građana, ali i nezvanično od policije, došlo je do nove tuče na šetalištu, treće u poslednja dva dana.

Na trgu se i dalje nalazi veći broj pripadnika policije i najmanje jedno vozilo interventne policije kao i građani koji su okupljeni u manjim grupama. Osetna je i tenzija, javljaju reporteri sa terena.

Nezvanično, u tuči do koje je došlo na početku ulice Ivo Lola Ribar učestvovala su dva lica, a prema više svedočenja, uključujući i nezvanične policijske izvore, u tuči je upotrebljen pištolj, odnosno drška pištolja kao hladno oružje. Navodno, policajac u civilu udario je drškom pištolja drugo lice, nakon čega je došlo i do ispaljivanja hica u vazduh. Ove navode očevidaca, međutim, iz Kosovske policije nisu mogli zvanično da potvrde.

Ovo je treća tuča u blizini šetališta od nedelje, a četvrta od juna.

Pročitajte još:

Tuča na mitrovičkom šetalištu, četiri osobe privedene na ispitivanje, jedna povređena

Sinoćna tuča na mitrovičkom šetalištu nastavljena i danas

Masovna tuča na šetalištu – povređen policajac tokom intervencijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.