Tribina u K.Mitrovici, pozvani lideri opozicije: „Kako da KiM ostane Srbija, a Vučić ode sa vlasti?“

Pokret za odbranu KiM, predstavništva Dveri, Otadžbine i Srpskog Nacionalnog Foruma organizuju tribinu u severnom delu Kosovske Mitrovice, na kojoj su planirani razgovori sa građanima o aktuelnoj situaciji i temama koje se tiču budućnosti, egzistencije i bezbednosti.

Događaj će se održati u subotu u podne kod nekadašnje kafane „Sidro“, saopštio je poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović.

Na tribinu su pozvani prof. Miloš Ković, lider pokreta Dveri, Boško Obradović, Miloš Jovanović iz Novog DSS-a, lider udruženja građana „Čuvari Srbije 1244“ Jovana Stojković, prof. Dejan Mirović, Milica Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici i Borislav Antonijević.

Jović navodi da će oni doći na tribinu, ali i da će poslati svoje zamenike, u slučaju zabrane ulaska na Kosovo ili neodložnih obaveza.

Pitanja na koja će se građanima dati odgovor navodi poverenik Pokreta za odbranu KiM, jesu:

  • Kako da Kosovo ostane Srbija?
  • Kako da Vučić ode sa vlasti i krivično odgovara za veleizdaju?
  • Kako sprečiti da se neki novi Vučić nakon Vučića pojavi?

Ovaj skup, podcrtava Jović, nije protest, niti stranačka aktivnost, već „prilika da nas neko čuje i da odgovore na pitanja“.

„Dolazak navedenih čelnika ili zamenika njihovih, pomoći će narodu našem da se trgne iz letargije i osećaja beznađa, da ‘oživi’, gde bismo potom svi mi zajedno političkim sredstvima načinili nepremostivi bedem izdaji i učinili da Kosovo i Metohija ostane deo Srbije što je po meri i ljudskih i Božjih zakona“, poručio je Jović.

Uz kritike na račun aktuelne vlasti i njene politike prema Kosovu, ali i Srpske pravoslavne crkve odnosno Patrijarha, zbog „nerazumevanja“, Jovanović poručuje da je jedina opcija poštovanje Ustava Srbije, a ne priznanje Kosova, ZSO ili Republika Srpska.

„U ovom vremenu kada smo na korak od prodaje Kosmeta, od nasilnog egzodusa i odlaska sa Kosmeta, na kojem život postaje sve teži, nebezbedniji i opasniji; kada više i kao narod i kao pokrajina srpska ne postojimo za državni vrh i predsednika države A. Vučića, koji nas niti vidi niti čuje i koji nas je očigledno „izbrisao iz svog brojnog stanja“; u vremenu gde proevropska opcija vidi Kosmet samo kao ,,kamen o vratu“, spremna na sprovođenja svega onog što otimači Kosmeta danas od Srbije zahtevaju; u vremenu kada sve teže nailazimo na razumevanje patrijarha našeg, koji nikako da kao pastir sasluša stado svoje, da sasluša vapaj naš i molbe da se usvojena agenda stvaranja još jedne albanske države, za koju se predsednik Srbije javno obavezao da će je sprovesti u delo – spreči. Ostala nam je još rodoljubiva opcija! Opcija kojoj ,,rešenja“ nisu ni ZSO, niti ,,Kipar“, ni dve Nemačke, ni RS, posebno NE nezavisno  Kosovo! Već samo poštovanje Ustava Srbije i rez.1244, što znači – Kosovo i Metohija je neodvojivi deo države Srbije!“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.