Počela sednica kosovske vlade, mediji javljaju – Kvinta viđena kod Kurtija; Fon der Lajen: Verujem u skorije rešenje

Kosovska vlada
FOTO: KoSSev

EU i njeni partneri intenzivno rade na rešenju koje se tiče registarskih tablica i ja sam duboko uverena da postoji rešenje, kazala je danas u Nišu predsednica EK Ursula Fon der Lajen.

„Imamo dobru volju na sve strane. Intenziviraćemo dijalog da pronađemo odgovarajuće rešenje. Teški su razgovori ali sam uverena da ćemo vrlo brzo imati konkretno rešenje. Ono što nam je potrebno su konstruktivnost i fleksibilnost obeju strana i zato je važno da obe strane pristupe ovoj temi na način na koji ćemo zajedno pronaći rešenje za ovu temu i zaista sam ubeđena da je to izvodljivo i moguće“, kazala na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije.

Za to vreme u Prištini, prema pisanju medija, Kvinta je viđena kako ulazi kod Kurtija, neposredno pred sednicu kosovske vlade na kojoj će se prema najavama kosovskog premijera razgovarati upravo o registarskim tablicama.

Kabinet kosovskog premijera saopštio je jutros da je za danas zakazana sednica vlade, međutim, nije saopšteno i koji je dnevni red. 

U toku je novo podgrejavanje tenzija na Kosovu u vezi sa rokom koji je ranije letos postavila kosovska vlada, a koji ističe 31. oktobra, za zamenu srpskih tablica gradova na Kosovu sa RKS. Uprkos pozivima iz međunarodne zajednice, pre svega iz SAD-a da se ovaj rok produži, istovremeno dok podržavaju odluku Prištine o zameni tablica, kosovski zvaničnici i dalje ponavljaju da produžetka neće biti. Vučić je sa druge strane iz Beograda poručio da će KM tablice ostati, ali i da Srbija pristaje na KS tablice, koje su ukinute pre dve godine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.