PKS: Srbi sa Kosova po prvi put Ibrom nizvodno da osete malo Srbije


Srbi sa Kosova po prvi put pođoše niz Ibar da osete malo Srbije jer je na Kosovu danas neće biti, kao ni referenduma njihove države, izjavila je Partija Kosovskih Srba a u vezi sa današnjim glasanjem Srba van Kosova, kao i godišnjicom ubistva Olivera Ivanovića.

Šesnaesti januar ostaće upamćen kao simboličan ali i presudan za Srbe i njihovu sudbinu na Kosovu. Sve je simbolično izuzev mučkog ubistva Olivera Ivanovića pre četiri godine, navela je ova stranka u komentaru na današnji dan, dodajući da vlast u Srbiji sa „velike fizičke distance simbolično rida i žali za ubijenim Oliverom“.

„Gradovi centralne Srbije poput Novog Pazara, Raške, Kuršumlije i Vranja, simbolično su pridodati kosovskom vilajetu na jedan dan i za jedan cilj kako bi simbolično vlast sprovela referendum na ‘čitavoj’ teritoriji Srbije. I opet tog 16 januara, Srbi sa Kosova po prvi put pođoše nizvodno od reke Ibar da osete malo Srbije jer je na Kosovu danas neće biti, kao ni referenduma njihove države. Ali i to je samo simboličan poraz, a ne stvaran kako im jutros poručiše gospoda iz Srpske liste“, naveli su u saopštenju za medije.

„Simbolično, mi koji se ne slažemo sa izdajničkom politikom režima, koji ne želimo da glasamo van Kosova, koji ne jedemo sendviče. Mi ćemo opet ali ne simbolično, već stvarno reći ne„, poručila je Partija kosovskih Srba.

Danas se u Srbiji održava referendum za ustavne promene, koji je kosovska vlast zabranila da se održi na Kosovu, a vlast Srbije organizovala glasanje za svoje državljane sa Kosova van ove teritorije – u Raški, Novom Pazaru, Kuršumliji i Vranju.

To je ujedno i prvi put da Srbi sa Kosova ne glasaju na Kosovu. Istovremeno je i četvorogodišnjica ubistva Olivera Ivanovića.

Opširnije o današnjim događajima u:

Vučić: Kurti šikanira Srbe, oni mu pokazali šta žele – glas za Srbiju

Arsenijević pošao u Poštu Kosova da glasa, vratila ga policija, u Pošti ne bi ni mogao da glasa

Kallxo: Kod Dudinog krša specijalci sa oklopnim vozilima

Srbi sa Kosova glasaće na referendumu u Kuršumliji, Vranju, N.Pazaru i Raški

„Nerasvetljeno ubistvo Ivanovića sramota za Beograd, Prištinu i međunarodnu zajednicu“

Goraždevac: Protesti zbog odluke Vlade Kosova o referendumu

Rakić obećao srpske izbore 3. aprila ali i reciprocitet Prištini ukoliko ih ne da

Oliver Ivanović, hronologija događaja na četvorogodišnjicu ubistva

Četiri godine od ubistva Ivanovića: Dva pomena u K.Mitrovici i protest u Beogradu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.