Vučić: Kurti šikanira Srbe, oni mu pokazali šta žele – glas za Srbiju

Vučić Pančevo
FOTO: Pink/Printscreen

Kurti maltretira i šikanira Srbe, a Srbi su pokazali jasno šta žele – da je njihov glas – glas za Srbiju, ovo danas kaže Aleksandar Vučić, nakon što su Srbi sa Kosova po prvi put svoj glas dali izvan mesta u kojem žive.

Srbija je uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i zajedno sa njim će donositi odluke u budućnosti, kaže Predsednik Srbije.

Danas se u Srbiji održava referendum za ustavne promene, koji je kosovska vlast zabranila da se održi na Kosovu, a vlast Srbije organizovala glasanje za svoje državljane sa Kosova van ove teritorije – u Raški, Novom Pazaru, Kuršumliji i Vranju.

Istovremeno na Severu na više punktova raspoređene su specijalne jedinice Kosovske policije.

To je ujedno i prvi put da Srbi sa Kosova ne glasaju na Kosovu. U međuvremenu je šef Srpske liste Goran Rakić danas obećao da će se u svim većinski srpskim sredinama na Kosovu glasanje održati 3. aprila – kada se bude birao predsednik Srbije. Osim novog obećanja, dao je još jedan ultimatum kosovskim vlastima: Ukoliko se Srbima ne dozvoli da glasaju u svim srpskim sredinama na proleće, Srbi će uvesti reciprocitet. Dosadašnja obećanja i ultimatumi iz ove stranke nisu ispunjeni.

Iako je u prošlosti poručivao da se neće dozvoliti njihovo raspoređivanje Vučić danas kaže:

„Nije iznenađenje, imajući u vidu sve ono što Aljbin Kurti i njegova vlada rade – maltretiranje, šikaniranje Srba, slanje specijalnih jedinica, pravljenje punktova svakih 15 kilometara, šikaniranje i maltretiranje Srba u Klini u Osojanu i na svakom mestu i u svim enklavama ali mislim da su Srbi nedvosmisleno i preko predstavnika svoje Srpske liste juče rekli šta žele i danas pokazali da je glas Srba sa Kosova i Metohije glas za Srbiju“.

Zbog toga što su kosovske vlasti zabranile referendum, imaće posledice, Vućić i danas ocenjuje istim rečima kao i ranije ove nedelje, a u međuvremenu je iste reči upotrebio jutros i šef Srpske liste, koji je najavio „recipročne mere“ ukoliko se 3. aprila ne dozvoli glasanje za predsednika Srbije na Kosovu.

„Ovo što nisu dozvolili imaće svakako dalekosežne posledice ali ne moraju sve da znaju ni sve da čuju“, kazao je, kritikujući i međunarodnu zajednicu.

Opširnije o današnjim događajima u:

Arsenijević pošao u Poštu Kosova da glasa, vratila ga policija, u Pošti ne bi ni mogao da glasa

Kallxo: Kod Dudinog krša specijalci sa oklopnim vozilima

Srbi sa Kosova glasaće na referendumu u Kuršumliji, Vranju, N.Pazaru i Raški

„Nerasvetljeno ubistvo Ivanovića sramota za Beograd, Prištinu i međunarodnu zajednicu“

Goraždevac: Protesti zbog odluke Vlade Kosova o referendumu

Rakić obećao srpske izbore 3. aprila ali i reciprocitet Prištini ukoliko ih ne da

Oliver Ivanović, hronologija događaja na četvorogodišnjicu ubistva

Četiri godine od ubistva Ivanovića: Dva pomena u K.Mitrovici i protest u Beogradu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.