PKS: Srbi iz Leposavića koji su pešačili do Beograda ujedno i članovi izborne komisije PDK na predstojećim izborima?

Leposavić Miting Jarinje Beograd
Foto: Srpska lista/Leposavić

Partija kosovskih Srba iz Leposavića dostavila je medijima listu od 236 članova izbornih komisija na predstojećim izborima za gradonačelnika opštine Leposavić na osnovu koje tvrde da su dvojica stanovnika ove opštine, N.N. i M.I. koji su, u znak podrške politici predsednika Vučića pešačili od Leposavića do Beograda kako bi prisustvovali mitingu Budućnost Srbije, „članovi“ PDK. U saopštenju se ne precizira da se radi o članovima izborne komisije, već se samo navodi da su N.N i M. I. članovi PDK.

Iz PKS poručuju da su primetili da na dostavljenom spisku članova izbornih komisija na predstojećim izborima u Leposaviću stoje i imena koja se podudaraju sa imenima dva učesnika marša od Jarinja do Beograda koji je grupa građana iz Leposavića organizovala kako bi 16. aprila učestvovala na mitingu SNS-a.

Iste osobe, pominjala je još jedna politička organizacija kosovskih Srba – Narodni pokret Otadžbina, okrivivši ih za učešće u verbalnom incidentu do kog je došlo prilikom posete jednog od lidera opozicionag Saveza za Srbiju, Dragana Đilasa Leposaviću. Tada su iz Otadžbine tvrdili i da su ove osbe pored tog verbalnog incidenta, učestvovale i u aktivnostima Srpske napredne stranke tokom lokalnih izbora u opštini Lučani kod Čačka.

Iz PKS upućuju pitanje zvaničnicima Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću „da li su ljudi koji su pružili podršku SNS-u i njemu tokom mitinga SNS-a u Beogradu pod nazivom Budućnost Srbije – zapravo članovi partije PDK„, odnosno „da li su ista imena i prezimena, te mesto prebivališta, na listi posmatrača ispred partije PDK puka slučajnost“.

Iz PKS podsećaju da je lider PDK predsedavajući kosovske skupštine, Kadri Veselji.

KoSSev redakcija je stupila u kontakt sa jednom od osoba čije ime se navodi u saopštenju PKS kako bismo saznali da li je ta osoba zaista član PDK ili samo član izborne komisije ispred ove partije, budući da posmatrači političkih partija ne moraju nužno biti i članovi tih partija. Međutim, do objavljivanja ovog teksta, nismo uspeli da dobijemo izjavu.

Povezani članci:

Bleda kopija „Ibarskog marša“ 

Pešačenjem do bine sa Vučićem, podvigom za budućnost Srbije

Leposavci stigli u Kraljevo, u petak s predsednikom na bini

Vučić dočekao Srbe sa KiM: Hvala vam na velikoj požrtvovanostiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.