PIK predložio suspenziju komandira regiona Sever

FOTO: Printscreen/Youtube/Kosovoonline

Policijski inspektorat Kosova (PIK) preporučio je suspenziju komandira Kosovske policije u Direkciji Sever.

Suspenzija se predlaže jer je komandir policije regiona Sever, kako precizira PIK, osumnjičen da je počinio krivična dela „Sabotaža“ i „Poziv na otpor“.

Dodaju da će se, pored krivične istrage protiv njega, razmatrati i administrativna odgovornost.

„Dakle, na osnovu sumnje u krivična dela u istrazi ovog slučaja, na osnovu zakonskih ovlašćenja PIK-a, preporučena je suspenzija“, navode, dodajući da će sve dalje istražne radnje voditi sa tužilaštvom.

U toku je prva faza primene nove odluke kosovske vlade o registraciji vozila na RKS – izdavanje opomena, zbog čega su policajci regiona Sever sa gradonačelnicima juče saopštili da neće sprovoditi odluku.

Onaj ko je to juče, u prisustvu gradonačelnika sa Severa i policijskog rukovodstva regiona Sever, izneo u javnost bio je upravo direktor Regionalne direkcije policije za region Sever, Nenad Đurić.

„Politička je i uperena prevashodno protiv srpske zajednice kojoj i sami pripadamo i delimo zabrinutost povodom svih jednostranih akcija“, rekao je između ostalog juče on.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.