Petković u Banjama i Suvom Grlu: Da gradimo mir i sigurnu budućnost

Petković Banje
FOTO: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, boravio je danas, na Vaskršnje jutro, u selu Banje, zajedno sa episkopom raško–prizrenskim Teodosijem, proslavi Vaskrsa i podeli uskršnjih jaja deci iz ovog sela i Suvog Grla u opštini Srbica.

Petković je u društvu predsednika Srpske liste i ministra u kosovskoj vladi, Gorana Rakića, razgovarao sa meštanima ova dva sela o problemima sa kojima se suočavaju i načinima na koji Kancelarija može da im pomogne, saopšteno je.

Ujedno je čestitao vernicima najveći hrišćanski praznik, a posebno Srbima na Kosovu, te im je i preneo pozdrave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

„Vaskrs koji je simbol pobede života nad smrću, pobede smisla nad besmislom, pobede nade nad beznađem, čini mi se najbolje se oseća ovde u selu Banje, ali i u Suvom Grlu gde je naš narod uspeo zahvaljujući i crkvi i državi Srbiji da opstane i ostane. Ovde gde smo mnogo postradali, gde je mnogo postradao i manastir Devič, uspeli smo da se sačuvamo kao narod i da dočekamo da i ove godine proslavimo Vaskrs, a daće Bog da ga slavimo i mnogo godina i vekova, kao što smo ga slavili i mnogo godina i vekova unazad“, poručio je Petković.

On je istakao da je najvažnije graditi mir i sigurnu budućnost.

„Ovde smo svoj na svome, ovde smo da gradimo mir, da razgovaramo sa našom dečicom koja predstavljaju budućnost opstanka našeg naroda ovde, da razgovaramo sa našim meštanima, da vidimo šta je to što još možemo kao država Srbija da pomognemo i učinimo da i ovde naš narod živi život dostojan čoveka u 21. veku“, poručio je Petković.

Kaže, međutim, da nije lako i da su „iskušenja velika“, a pogotovu u ovom „dosta nezgodnom okruženju“.

„Ali tu smo da gradimo mir, tu smo da vodimo računa o našoj deci“, podcrtao je Petković.

On je podsetio da je Kancelarija za KiM u Suvom Grlu i Banjama obnovila dve ambulante, izgradila srednju školu i naveo da će nastaviti da pomaže.

Petković je zahvalio vladici Teodosiju zbog toga što su danas zajedno sa Srbima u Banjama.

„Da pokažemo jedinstvo jer samo zajedno, kao što je to uvek i bilo, uz Crkvu i državu naš narod ovde ima budućnost“, zaključio je Petković.

Pročitajte još:

Vučić u čestitki: I ovaj Vaskrs uz iskušenja sa kojima se susreću naša Otadžbina i celo čovečanstvo

Kurti čestitao Vaskrs, podsetio na tradiciju i post: Da život trijumfuje, pomoć pobedi sebičnost, zajedno u volji i trudu

Spirić čestitao Vaskrs: Zadatak svih nas da savladamo izazove i strahove i osnažimo nadu

Todosijević čestitao Vaskrs: Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge

Povratnička porodica Džolić iz Tučepa dočekaće Vaskrs u obnovljenoj kući

Petković na Vaskrs u Banjskoj i selu Banje

Svaki rat, bilo gde i bilo kada, proizvodi samo gubitnike, poraz je ljudskog dostojanstva i sramota čoveka

Sve više pribegavamo prirodnom i tradicionalnom farbanju i ukrašavanju jaja

Niste videli Vaskršnje jaje ako ga nije oslikala Hočanka

Vl. Grigorije: Rulja izabrala ubicu a ne spasitelja i ljubitelja mira, zašto se onda ljudi i dalje neretko oslanjaju na Varave

Danas je Veliki Petak

Raspored Uskršnjih bogosluženja u manastirima i crkvama na KiMPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.