Petković prozvao nemačkog ambasadora u Prištini: Gde je reakcija?

FOTO: KoSSev

Prvo je prozvao međunarodne predstavnike za izostanak reakcije dan nakon sinoćnjeg ranjavanja Srbina M.J. iz Žerovnice na Bistričkom mostu, a sada je prozvao i lično nemačkog ambasadora u Prištini.

„Kosovska policija priznala je da je pucala u nevinog čoveka, samo zato što je Srbin! Prošao je skoro ceo dan, a još niste, ambasadore Nemačke, osudili pokušaj ubistva M.J. U nekim drugim slučajevima, reagujete u sekundi. To je ozbiljno zabrinjavajuće!“, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković Jernu Rodeu.

Nakon što se posle prve Petkovićeve prozivke oglasio američki ambasador Džefri Hovenijer izražavajući zabrinutost zbog incidenta i prvobitnog poricanja Kosovske policije, „napravljenog usled nedostatka dužne pažnje“, Srpska lista je odmah osudila Hovenijerovu izjavu. Oni osuđuju izostanak, kako navode, „jasne osude pokušaja ubistva“.

Zvaničnici i institucije Kosovske policije moraju da sprovedu temeljnu, kredibilnu istragu, odgovorni za krivična dela moraju da odgovaraju, a građani moraju da imaju poverenja u transparentnost sprovođenja zakona i sektora pravde, poručio je prethodno Hovenijer, čija je izjava prva međunarodna osuda nakon sinoćnjeg incidenta.

Opširnije o svemu u prethodnim vestima:

Srpska lista: Sramna Hovenijerova izjava, umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv

Srpska lista: Sramna Hovenijerova izjava kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv

Petković: Svećlja morao da prizna laž, ništa nisu mogli da prišiju M.J, pucali samo zato što je Srbin

Policija sinoć demantovala, pa danas potvrdila umešanost policajaca u pucnjavu kod Bistričkog mosta

Šta se sinoć dogodilo na Bistričkom mostu i ko je pucao na Srbina iz Žerovnice?

KP: Obavešteni smo da je jedna osoba ranjena na Severu, naši službenici nemaju ništa sa timPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.