KP: Obavešteni smo da je jedna osoba ranjena na Severu, naši službenici nemaju ništa sa tim

nesreća nezgoda policija
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Kosovska policija saopštila je upravo da je na Severu Kosova ranjena jedna osoba iz vatrenog oružja. I dok poručuju da je povređeni van životne opasnosti, te da im za sada okolnosti slučaja nisu poznate, ujedno demantuju nezvanične navode da njihovi službenici imaju bilo šta sa tim. 

Iz Kosovske policije potvrdili su upravo za KoSSev da su malo pre ponoći informisani o tome da je jedna osoba ranjena na Severu Kosova.

Naglašavaju da su potom preduzeli „hitne policijske akcije“ i da su poslali patrolu u KBC Kosovska Mitrovica.

„Tamo smo dobili informaciju da je na lečenju jedna osoba za koju se sumnja da je ranjena u grudi iz vatrenog oružja, ali za sada nisu poznate okolnosti i uzroci povrede“, naveli su iz policije, dodajući da sprovode „intenzivne istrage“ s ciljem rasvetljavanja slučaja.

Neposredno pre što su iz Kosovske policije odgovorili na upit KoSSev portala, na društvenim mrežama pojavili su se navodi da je došlo do pucnjave kod Bistričkog mosta, gde se nalazi punkt specijalnih jedinica, kao i da je ranjen Srbin M. J.

Iz KP, međutim, naglašavaju da njihovi službenici nisu bili „uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja protiv bilo koje grupe ili osobe“.

„Otuda povodom pisanje, odnosno pitanja koja su Kosovskoj policiji upućivali pojedini srpski mediji, da li je Kosovska policija umešana, ili u vidu pitanja da li je umešana u pucnjavu i ranjavanje osobe na Bistričkom mostu u opštini Leposavić, obaveštavamo vas i istovremeno ponavljamo da Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja, ni na jednoj lokaciji na Severu Kosova, uključujući označenu lokaciju“, stoji u saopštenju Kosovske policije.

Sa druge strane, poručuju da su posvećeni i da rade na tome da se što pre istraži i rasvetli slučaj u vezi sa povređenim koji se nalazi na lečenju u KBC-u.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.