Policija sinoć demantovala, pa danas potvrdila umešanost policajaca u pucnjavu kod Bistričkog mosta

FOTO: KoSSev

Pripadnik Kosovske policije ipak je umešan u sinoćnu pucnjavu na Severu, saopšteno je upravo iz policije. Dokazi do kojih se došlo uviđajem za sada su pokazali umešanost jednog, ali i moguću umešanost još trojice policajaca. 

Muškarac srpske nacionalnosti sa inicijalima M.J. iz sela Žerovnica ranjen je sinoć iz vatrenog oružja na Bistričkom mostu, potvrđeno je iz više izvora. On je u dobrom zdravstvenom stanju i van je životne opasnosti.

Već od sinoć u javnosti su se protezali oprečni navodi o tome ko je pucao na ovog muškarca koji je tada bio u svom vozilu u pokretu i, kako je sam kazao, krenuo je kući.

U blizini ovog mosta od decembra meseca prošle godine stacionirana je Kosovska policija, tačnije Specijalna jedinica.

Konfuziju je još od sinoć stvorilo to što je policija u inicijalnom saopštenju demantovala medije da su njihovi pripadnici bili uključeni u pucnjavu, naznačivši da oni nemaju ništa sa tim. Nastavilo se oprečnim navodima koji su stizali danas sa srpske strane, koja je prstom direktno upirala u Prištinu odnosno „Kurtijeve specijalce“, ali i izjava samog povređenog M.J. – da on ne može biti siguran ko je pucao, i da  „ne veruje da u bazi ima nekog drugog osim policije i vojske“.

Međutim, za razliku od sinoćnih tvrdnji, iz policije danas saopštavaju potpuno drugu informaciju – da se nakon obavljenog uviđaja i prikupljenih dokaza, došlo do zaključka da je jedan policijski službenik ipak bio umešan u krivično delo „pucanje iz vatrenog oružja“.

Međutim, u poslednjem 24-časovnom izveštaju Kosovska policija je izvestila o „pokušaju ubistva“, koji se desio sinoć oko 22 časa u opštini Leposavić, uz navode da je jedna osoba nakon ranjavanja iz vatrenog oružja zbrinuta u bolnici u Severnoj Mitrovici.

Bistrički most, mesecima unazad, uključujući i najnovije oglašavanje o noćašnjem incidentu, Kosovska policija locira kao mesto u opštini Leposavić, premda on pripada opštini Zvečan.

Protiv ovog policajca su odmah pokrenute mere za suspenziju, a zbog toga što nije priznao svoju umešanost u sinoćnu pucnjavu.

„Zbog toga je sinoć Kosovska policija i izdala saopštenje da službenici nisu umešani u razmenu ili pucnjavu iz vatrenog oružja“, naglasili su danas iz policije.

Osim protiv ovog službenika, mere suspenzije preduzete su protiv još trojice službenika zbog moguće umešanosti u slučaj.

Kosovska policija je danas odmah obavestila Policijski inspektorat, kao i nadležno Tužilaštvo.

„Kosovska policija nastavlja da sprovodi svoje službene dužnosti na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i ni pod kojim okolnostima neće postupati drugačije“, poručuju iz KP.

Ipak, u saopštenju iz policije nema ni preciznih detalja o samom ranjavanju Srbina M. J, kao ni potvrde da se sve to dogodilo na Bistričkom mostu.

Takođe, policija ne navodi ni detalje o tome u kakvom se stanju Srbin danas nalazi.

Povezane vesti:

Šta se sinoć dogodilo na Bistričkom mostu i ko je pucao na Srbina iz Žerovnice?

KP: Obavešteni smo da je jedna osoba ranjena na Severu, naši službenici nemaju ništa sa timPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.