Orlić: Sednica o Kosovu u narednih desetak dana, Predsedništvo – Vučić dolazi

FOTO: Fonet

Predsednik Skupštine Srbije, Vladimir Orlić, najavio je da će u narednih desetak dana „verovatno“ biti održana sednica parlamenta o KiM, na koju će biti pozvan predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vučić će biti pozvan naravno, a poznato je da se on svakom pozivu skupštine uvek odazivao, govorio otvoreno o svemu i odgovorao na sva pitanja i primedbe“, rekao je Orlić za Tanjug, a prenosi N1.

Vučić je sinoć rekao da će u narednim danima pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa kako bi ih upoznao sa detaljima evropskog plana o KiM, kao i da će se tražiti značajnija uloga parlamenta i Vlade.

Tanjugu je rečeno u Predsedništvu da će Vučić učestvovati na toj sednici Skupštine o Kosovu.

N1

Kako su u odvojenim oglašavanjima ranije i najavljivali, poslaničke grupe NADA, Srpska stranka Zavetnici i Dveri – Patriotski blok, danas su zajednički saopštili da će predsediku Narodne skupštine podneti zahtev za sazivanje posebne sednice o Kosovu, na kojoj žele da bude razmatran francusko-nemački plan. Takođe, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke izvestio je da je takav zahtev već danas uputio skupštini. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.