Opština Suva Reka stavljena u karantin

Suva reka karantin
FOTO: Predsednik opštine Suva Reka, Balji Muharemaj (Bali Muharremaj)

Nakon što je sinoć u opštini Suva Reka registrovan još jedan slučaj koronavirusa, na osnovu odluke kosovskog ministarstva zdravlja, odlučeno je da se ova opština stavi u karantin.

Ove navode potvrdio je predsednik opštine, Balji Muharemaj (Bali Muharremaj), dodajući da su sela Semetište i Blace proglašena epicentrom širenja infekcije.

„Dakle, prema odluci koju je dostavilo Ministarstvo zdravlja, ovom merom zabranjuju se ulasci i izlasci iz opštine Suva Reka, takođe je na teritoriji opštine zabranjeno kretanje građana i privatnih vozila u periodu od 17:00 do 06:00. osim za medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju neophodnih namirnica“.

Gradonačelnik Suve Reke ovog jutra poručio je svojim sugrađanima da će svi oni koji se trenutno nalaze van teritorije ove opštine moći da se vrate danas do 17:00.

Nakon što je Nacionalni institut za javno zdravlje sinoć saopštio da je u Prištini potvrđeno 20 novih slučajeva inificiranja virusom korona, kosovski ministar zdravlja, Arben Vitia je u konsultaciji sa predsednikom opštine Priština, Špendom Ahmetijem odlučio da i Prištinu proglasi karantinskom zonom, saopšteno je sinoć iz ovog ministarstva.

Sličnu odluku ministar Vitia doneo je juče i za opštinu Uroševac koju je takođe proglasio za karantinsko područje.

Podsetimo, Krizni štabovi u Mitrovici i Zvečanu su 3. aprila na predlog epidemiologa, zdravstvenih institucija, Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja, zbog novih slučajeva inficiranja građana koronavirusom ove opštine proglasili „pod karantinom“.

Prekjuče je na snagu stupila i odluka da je u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan zabranjeno kretanje od 12 do 06 ujutru, koja će trajati dve nedelje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.