Devedesettrogodišnji Sanda iz Vrbovca: Sam, ali ne i zaboravljen

deka-Aleksandar Dunčević -Vrbovac-1-1

FOTO: Eparhija raško-prizrenskaU selu Vrbovac, u svojoj 93. godini života, živi deka Aleksandar Dunčević, dugogodišnji korisnik Narodne kuhinje. Suočen sa mnogim problemima, Dunčević je nakon što su mu preminuli sin i supruga ostao sam, međutim, ne i zaboravljen.

„Naša organizacija mu je pomogla u tim teškim i tužnim danima da se uz sve pravoslavne običaje isprate njegov sin i supruga. Dunčević je redovan korisnik Narodne kuhinje, ali smo mu u više navrata i mimo toga pomagali i obilazili ga, kao što to neretko čine i njegove komšije i prijatelji“, poručuju iz humanitarne organizacije Eparhije raško-prizrenske – „Majka devet Jugovića“ – narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Pomoć je ovog puta dopremljena u namirnicama, higijeni, posteljini, ali takođe i u kupovini pokućstva i bele tehnike – „kako bismo bar malo omogućili pristojniji život Aleksandra Dunčevića.

Zahvalni smo Gospodu na prilici da pomognemo, svima kojima je pomoć preko potrebna, a posebno nas raduje kada one, koji nažalost ostanu sami, makar malo obradujemo, jer to što su sami ne znači da su zaboravljeni i napušteni

Iz ove organizacije navode da uprkos svim problemima koje nosi sa sobom novonastala situacija, nisu zaboravili na ovog devedesettrogodišnjaka.

Novinari RTK2 nedavno su posetili Dunčevića, u svom selu poznatijeg kao deka Sanda. Više o tome u: Devedesettrogodišnji Sanda iz Vrbovca: „Sam sam ostao, propala duša“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.