OG: Lokalizovan požar u blizini Romske mahale u Gračanici

FOTO: Preuzeto sa Kim

Požar većih razmera izbio je u kasnim popodnevnim časovima u blizini Romske mahale u Gračanici. Kako je saopšteno iz opštinske Informativne službe, vatrogasna jedinica iz Lapljeg Sela ugasila je požar.

„Požar je, prema navodima očevidaca, izbio u kasnim popodnevnim satima u blizini Romske mahale u Gračanici ali se zbog pojačanog vetra naglo proširio do samih kuća te je vatra predstavljala veliku opasnost po živote i imovinu meštana ovog naselja u Gračanici“, navode iz Opštine Gračanica.

Vatrogasne jedinice iz Lapljeg Sela sa kompletnim ljudstvom i opremom hitno su intervenisale i sprečile štetu velikih razmera. Požar je lokalizovan, a meštani sumnjaju da je uzrok požara ljudski faktor.

U saopštenju se dodaje da će se tačan uzrok požara detaljno utvrditi.

Odeljenje Javnih službi opštine Gračanica upućuje apel meštanima ove lokalne samouprave da pokažu visok stepen odgovornosti te da vatru ne pale na otvorenom prostoru, kao i da nadležnim opštinskim službama uz fotografiju prijave takve radnje koje će najstrožije biti sankcionisane u cilju zaštite životne sredine, a pre svega života i imovine.

KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.