Poljoprivredna škola u Lešku – savremeni uslovi za usvajanje i primenu znanja

Poljoprivredna škola koja je osnovana davne 1946. godine. u Prištini, posle 1999. godine, utočište je našla u Lešku, najpre u zgradi Osnovne škole „Stana Bačanin“, da bi od pre nekoliko godina dobila i svoju zgradu. Danas učenici ove škole funkcionišu u modernim uslovima, obavljajući nastavu u savremenim kabinetima i laboratorijama i imaju sva potrebna učila.

„Objekat je osmišljen po najnovijim standardima sa kabinetskom nastavom, pripremnom nastavom i učionicama koje su prostrane i adekvatnog kvaliteta za održavanje nastave“, poručuje Bojan Ignjatović, direktor Poljoprivredne škole.

Škola je osmišljena kroz teorijsku i praktičnu nastavu, dodaje direktor ove obrazovne ustanove.

„Teorijska se odvija u učionicama i kabinetima, dok se praktični deo koji se tiče poljoprivredne i veterinarske struke, odvija na školskoj ekonomiji“, kaže Ignjatović.

Ono što je za školsku ekonomiju karakteristično je da, kako navodi Ignjatović, poseduju životinje koje služe kao nastavna sredstva veterinarima i poljoprivrednim tehničarima.

Zahvaljujući novim uslovima, učenici na smeru Prehrambene tehnologije, imaju savremeno opremljen kabinet u kome se i izvodi savremena praktična nastava.

Video prilog pripremio Ivan Vučković

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.