Neke od albanskih kompanija koje su sarađivale sa kompanijom ‘RAD’ povlače se sa Severa

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Neke od albanskih kompanija koje su sarađivale sa kompanijom Rad, u vlasništvu Radula Stevića, počele su da se povlače iz radova koje su izvodile kao podizvođači na severu, saznaje Kallxo.

Ova odluka o njihovom povlačenju sa radova koji su realizovali kao podizvođači kompanije „Rad”, dolazi nakon što je ova kompanija stavljena na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država. Na video snimku se vidi da kamioni jedne od kompanija napuštaju sever Kosova.

Kallxo saznaje da su neke albanske kompanije zvanično odlučile da prekinu saradnju sa kompanijom Rad zbog američke crne liste.

Kompanija „RAD“ dobijala je većinu tendera raznih ministarstava Vlade Republike Kosovo, čiji se vlasnik Radule Stević pre nekoliko dana sa još nekoliko ljudi našao na crnoj listi Sjedinjenih Država.

Ministar Ljiburn Aljiu (Liburn Aliu) se takođe izjasnio o ovoj kompaniji koja se nalazi na crnoj listi SAD. On je naveo da se razmatraju zakonske mogućnosti za raskid ugovora sa firmom ‘Rad’.

KoSSev: Ne video snimku, međutim, vidi se samo jedan kamion u prevozu. Takođe, Radule Stević je u razgovoru za naš portal demantovao sve navode američkog ministarstva finansija. O tome i šta se još dešavalo proteklih dana u vezi sa proširivanjem liste iz SAD, podsetite se u:

Radule Stević o sankcijama SAD: Poslujem legalno; 20 godina se nisam video sa Veselinovićem

Vlasnik Metala o sankcijama SAD: Veću glupost nisam čuo, nikakve veze nemam sa Veselinovićem

Priština i međunarodni zvaničnici pozdravili uvođenje sankcija; Tadić: Udar na organizovani kriminal koji vlada Srbijom

Milionski tenderi preduzetnika sa severa Kosova kome su SAD uvele sankcije

SAD na listu sankcija dodale poznate Srbe sa Severa i njihove firme

Vučić o sankcijama SAD Veselinoviću i Radoičiću: SNS nikada ni dinar nije dobila od Veselinovića

SAD dale detalje o sankcionisanim Srbima sa Severa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.