MŽSPP: Nema tenzija u Severnoj Mitrovici

Izvor: Lajmi.net (tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja (MŽSPP) reagovalo je na tekst "Tenzije u Severnoj Mitrovici".

U saopštenju je navedeno da su svi navodi u ovom tekstu, osim za sastanak – neistiniti.

"Radi istine, obaveštavamo vas da na sastanku održanom u prostorijama MŽSPP nisu bili prisutni ni Žbogar, ni ambasador Delavi, već njihovi predstavnici i nije bilo nikakvih tenzija. Na sastanku su razgovarali o pripremi procesa potpisivanja Memoranduma koji je predviđen kao što je propisano tačkom 5. Briselskog sporazuma potpisanog 25.08.2015," navodi se u odgovor MSŽPP, prenosi Ljajmi.net.

"Tako da vas uveravamo da kompletna vest portala 'Veriu.com' ne sadrži bilo kakvu istinitu informaciju," završava ministarstvo svoju reakciju.

U tekstu "Tenzije u Severnoj Mitrovici" govori se o sastanku u kabinetu ministra Ferida Aganija na kojem su prisustvovali šef EU, Samuel Žbogar, američki ambasador, Greg Delavi, predsednik opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri i generalni sekretar administracije lokalne samouprave, Besnik Osmani.

Prema istom tekstu, na sastanku je Žbogar, a na zahtev Gorana Rakića, zatražio da reka Ibar u potpunosti pripada Severnoj Mitrovici.

Međutim, Žbogarov zahtev je naišao na oponiranje gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija, koji je insistirao da se poštuje Ahtisarijev paket i kao rezultat toga, sastanak je prekinut zbog "povišenog tona".KoSSev:

Tenzije u Severnoj Mitrovici

Pitanje definisanja granice između Južne i Severne Mitrovice ponovo je aktuelizovano prošle nedelje, kada je šef kancelarije EU na Kosovu, Samuel Žbogar, insistirao na izlasku iz Ahtisarijevog paketa…Čitav članak na koji je reagovalo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja pročitajte OVDE 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.