Ničić i Kostić potpisali ugovor o dodeli placa UNS-u u Gračanici

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić i predsednik Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) Budimir Ničić potpisali su juče ugovor o dodeli placa za izgradnju Novinarskog doma u Gračanici.

Ugovorom se Udruženju novinara Srbije dodeljuje plac od 400 metara kvadratnih, na period od 99 godina uz mogućnost produženja, za potrebe izgradnje Novinarskog doma.

Skupština opštine Gračanica je početkom maja 2015. godine donela odluku o dodeli zemljišta za izgradnju Novinarskog doma.

Ničić je tada i izrazio nadu da će "novinari imati svoj krov nad glavom" do kraja 2015., jer su oni, kako je tada naveo, poslednjih 15 godina pokazali i dokazali da su stabilan stub informisanja, pre svega srpske zajednice na Kosovu, a i šire.

A predsednik opštine Gračanica izjavio je posle donošenja odluke SO Gračanica da je ponosan što je ovo novinarsko Udruženje kao centar svojih okupljanja i aktivnosti na Kosovu izabralo upravo Gračanicu.

Novinarski dom u Gračanici, kako je prošle godine, posle odluke SO Gračanica, saopšteno iz UNS-a, biće sedište Udruženja novinara Srbije na Kosovu i "mesto otvoreno za sve novinare, bez obzira na nacionalnost", a ideja je da Novinarski dom ima i muzej srpskih medija sa Kosova, funkcionalni studio za uključenja iz Gračanice sa montažnom jedinicom i opremom za audio-vizuelna snimanja, kao i klub „Reporter“. Zamisao je i da Novinarski dom bude samoodrživ.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.