Mondoloni: Raspored sedenja nespretnost zbog koje žalim; Vučić: „Hvala na divnim rečima“

mondoloni
Foto: N1

Ambasador Francuske u Beogradu Federik Mondoloni izjavio je jutros da je raspored sedenja na obeležavanju 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu „velika nespretnost zbog koje žali“. „Hvala ambasadoru Mondoloniju na divnim rečima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama,“ poručio je ubrzo Aleksandar Vučić.

U beogradskim medijima i tabloidima pojavili su se naslovi koji su raspored sedenja ocenili skandaloznim.

Telegraf je napisao tekst sa naslovom „Skandalozan raspored sedenja na svečanosti u Parizu: Tači odmah iza Putina (FOTO)“

Blic „SAZNAJEMO Skandalozan raspored sedenja u Parizu, TAČIJA SMESTILI BLIZU PITINA, Francuzima traženo objašnjenje (FOTO)“

Kurir je, takođe, raspored sedenja ocenio „skandaloznim“ – „SKANDAL U PARIZU! TAČIJA STAVILI DA SEDI IZA PUTINA Vučić: Kada je Putin shvatio da se sa njim pozdravlja, odmah se okrenu! (FOTO)“

Alo, raspored sedenja naziva „skandaloznim“, kao i da „ceo sve traži objašnjenje“ – „SRAMOTA U PARIZU! Francuzi napravili skandalozan raspored sedenja, Tačija smestili iza Putina, ceo svet im traži objašnjenje!“

Mondoloni je za televiziju Prva rekao da veoma žali zbog takvog rasporeda sedenja.

„Realnost je da smo se mi zajedno borili tokom tog rata i da je predsednik Aleksandar Vučić došao u Pariz, na čemu se zahvaljujem, da to zajedno obeležimo,“ rekao je francuski ambasador.

„Ja sam bio u Beogradu i hteo sam na najbolji način da proslavim taj dan, a šta je bilo u Parizu ostavljam ljudima da vide,“ istakao je.

Komplikovano mu je, kaže, da komentariše to što je predsednik Kosova Hašim Tači sedeo bliže predsednicima Rusije i Francuske, Vladimiru Putinu i Emanuelu Makronu, kao i drugim liderima zemalja pobednica iz tog reda.

Povodom napisa u srpskim medijima da je Hašim Tači „kupio mesto pored Putina“, Mondoloni je odgovorio da želi da govori o ozbiljnim stvarima i da niko u Srbiji ne veruje u takve stvari.

U Parizu je juče oko 80 šefova država i vlada i visokih gostiju obeležilo 100-godišnjicu završetka Velikog rata. Tači je na centralnoj ceremoniji u Parizu sedeo u drugom redu, tik iza predsednika Rusije Vladimira Putina. Na istoj strani i ostali veliki svetski lideri, ali i Kolinda Grabar-Kitarević. Srpski predsednik preko puta, i to pored predstavnika Austrije.

Pročitajte još:

Vučić sa Trijumfalne kapije: Nikada ne kukam i ne žalim se svetskim liderima, Srbija da jača

Vučić se sastao sa Merkel, sinoć čak dva puta sa Makronom, uživo prenos ceremonije

„Treba da uđem u Notr Dam, uzmem šipku i skinem zastavu?“

100 godina od Velikog rata: Francuska i Nemačka odaju počast svojim žrtvama na pravoslavnom groblju u Prištini

Notr Dam: Zastava Kosova stavljena na osnovu spiska zvanica

 B92: Otkud zastava „države“ Kosovo u Notr Damu?

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.