Mediji: Kosovska vlada zabranila ulazak robe iz Srbije; Šta se dešava na prelazima?

Jarinje gužva prelaz
FOTO: KoSSev

Danas su tri pripadnika Kosovske policije uhapšena od strane srpskih organa, i za sada to je jedina informacija oko koje se dve strane slažu.

Dok Beograd tvrdi da su policajci uhapšeni jer su ušli na teritoriju centralne Srbije, odnosno Raške oblasti, Priština tvrdi da su oni „kidnapovani“ u opštini Leposavić.

Neposredna vest nakon toga jeste to da se kosovski ministar unutrašnjih poslova zaputio u selo Bare, za koje tvrdi da je mesto „otmice“ kosovskih policajaca, a zbog jučerašnjeg hapšenja M.M.

Takođe, u međuvremenu, kosovski mediji kao hitnu vest javljaju i da je kosovska vlada odlučila da zabrani svaki ulazak srpske robe na Kosovo.

Zvaničnih potvrda za ovu vest još uvek nema.

Ali kako nam čitaoci javljaju sa terena, koji su danas popodne prešli Jarinje, ima promene na ovom prelazu.

Pre svega vrši se detaljna kontrola svakog automobila, koja traje oko 10 minuta.

„Ne mogu da se požalim na ponašanje, bili su korektni, ali su nas sve izveli iz automobila, i pretresli sve stvari“, posvedočio je za naš portal jedan stanovnik Leposavića koji se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz centralne Srbije.

Takođe, putnici su primetili komešanje među vozačima kamiona, odnosno teretnog saobraćaja, te da su čuli od samih vozača, ali i pripadnika srpskog MUP-a na prelazu da se neće dozvoliti prelazak kamiona koji prevoze srpsku robu.

Naš čitalac je takođe video danas kasno popodne kada su se dva kamiona koja su bila skoro na samom prelazu, kako je kazao, okrenula u rikverc.

Naglašavamo da nijedna od ovih vesti u vezi sa slanjem robe nije zvanično – niti potvrđena, niti komentarisana od strane zvaničnika bilo iz Beograda ili iz Prištine.

Povezane vesti: 

Kosovski MUP: Ovakve klasične otmice koriste srpske snage da zaštite kriminalce koje traži KP

Kosovsko MSP izdalo upozorenje: Ne putujte kroz Srbiju

Srpski MUP: Naši pripadnici nisu ni u jednom trenutku prelazili, niti bili blizu administrativne linije

Petković: „Kurtijevi teroristi“ uhapšeni zato što su prešli administrativnu liniju, imamo dokaze

Kurti: Policajci „kidnapovani“ – osveta za jučerašnje hapšenje M.M. u Mitrovici

RTS: Srpski policajci uhapsili kosovske specijalce; Svećlja: Kidnapovali ih, odmah da ih pustePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.