Kurti: Policajci „kidnapovani“ – osveta za jučerašnje hapšenje M.M. u Mitrovici

Hapšenje mup
FOTO: Printscreen/RTS

O hapšenju – kako je upravo saopštio Petar Petković, odnosno, kako to Priština tumači – „kidnapovanju“ troje pripadnika Kosovske policije, upravo se oglasio Aljbin Kurti. Uz zahtev da se oni hitno oslobode, kosovski premijer tvrdi da je ovo „osveta Srbije“ za jučerašnje hapšenje u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali i da je ove službenike uhapsila Vojska Srbije.

Kako je danas javio RTS, pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas „daleko u dubini teritorije centralne Srbije, odnosno prema pojasu prema KiM, trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca – R.Z, B.S. i M.Š.

Sa istim navodima potom je izašao i direktor Kancelarije za KiM, navodeći da su „Kurtijevi teroristi“ ušli na teritoriju centralne Srbije, a ne pripadnici srpskog MUP-a.

O istom slučaju odmah se oglasila i Kosovska policija, kao i čelnik kosovskog MUP-a, ali ga oni tumače kao „kidnapovanje“ i to, kako tvrde, na teritoriji Kosova – pogranično područje Sever.

Identične navode izneo je i Dželjalj Svećlja, a sada i Aljbin Kurti, koji smatra da je to odradila Vojska Srbije.

Uz zahtev da se ovi službenici „hitno oslobodE“, Kurti kaže i da se zapravo radi o „osveti“ i to za jučerašnje hapšenje u centru severnog dela Kosovske Mitrovice.

„Sumnjamo da ih je kidnapovala Vojska Srbije. Jasno – kao osveta Srbije za jučerašnje hapšenje ozloglašenog zločinca M.M, koji je jedan od vođe organizovanog kriminala i šverca“, kaže kosovski premijer, iznoseći pune generalije ove osobe.

Kurti precizira da su navodno službenici KP „kidnapovani“ 300 metara unutar teritorije Kosova i to u Leposaviću na mestu gde je nekada bila „ilegalna ruta za šverc“.

„Ulazak srpskih snaga na teritoriju Kosova je agresija i cilj eskalacije i destabilizacije“, smatra Kurti.

Pozvao je međunarodne faktore da osude ovaj „čin agresije Srbije“.

U međuvremenu se nadovezala potpredsednica opozicione PDK, Vljora Čitaku:

„Ovo nije samo čin agresije. Ovo je ludilo“, napisala je ona na Tviteru.

RTS: Srpski policajci uhapsili kosovske specijalce; Svećlja: Kidnapovali ih, odmah da ih pustePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.