Lađević: One koji prave žurke da odvedemo u kovid bolnice da vide kako je to

FOTO: EPA-EFE/Karoly Arvai/kormany.hu

Direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije i jedan od koordinatora kovid bolnica u Srbiji Nebojša Lađević izjavio je da će broj novozaraženih i danas biti veliki, istakavši da je potreban prekid kontakata.

Lađević je za TV Prva rekao da su kapaciteti bolnica, kao i lekara, na izmaku, navodeći da isti ljudi već godinu dana rade neprekidno i oni su na izmaku snaga, prenosi N1.

Ako se ovako nastavi, ističe Lađević, moraće i ne-kovid bolnice da se vrate u kovid sistem.

Na pitanje zašto je to tako, Lađević kaže da bi najbolje bilo da u kovid bolnice „odvedemo ove što prave žurke, da vide kako je to, a pošto nisu medicinski obučeni, mogli bi da rade kao fizički radnici i da prevoze te bolesnike“.

„Ovo je apsolutno trenutak da presečemo taj tok. Najbolje bi bilo da napravimo pauzu u zaražavanju, a u tom periodu da maksimalno pojačamo vakcinaciju“, istakao je Lađević i objasnio da bi najbolje bilo u tom scenariju puštati samo one koji idu na vakcinaciju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.