Kurti Vučiću: Nismo ovde da kompenzujemo apetite, već da zalečimo rane

Aljbin Kurti
Foto: KoSSev

Ne može biti sporazuma sa Srbijom ukoliko je njen pristup da „mi moramo nešto da dobijemo“, kazao je večeras kosovski premijer Aljbin Kurti u emisiji RTK „Pravda na Kosovu“.

„To ne može da bude početna tačka da se rešavaju problemi“, kazao je Kurti za poruku srpskog predsednika koju često ponavlja – „mi moramo da takođe nešto dobijemo na Kosovu“.

„Nismo ovde da kompenzujemo apetite, već da zalečimo rane. Sa takvim pristupom ne vidim da možemo da pronađemo rešenje, ali zajedno sa zapadnim zemljama možemo da stvorimo kontekst u kojem se rešenje može pronaći“, kazao je Kurti za RTK.

Kurti je takođe kazao da je, kako je RTK prenela, „Srbija priznala da nikad u osnovi nije imala Kosovo, te da ga je izgubila za vreme Miloševićevog režima“.

Kosovski premijer Aljbin Kurti u prvom radnom danu, odmah po preuzimanju dužnosti održao je prvu sednicu vlade a odmah zatim otišao u Prekaze, pa potom u Južnu Mitrovicu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.