Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Aljbin Kurti najavio je da će tužiti Srbiju za genocid i da će uvesti redovni vojni rok, ekonomski i trgovinski reciprocitet i formirati institut za ratne zločine i genocid. Kurti je takođe, rekao i da će uvesti obavezan vojni rok za mlade u trajanju od tri meseca i da će to važiti za sve državljane Kosova, nebitno za veru i nacionalnost, što dalje implicira da bi i srpski stanovnici koji u većini ne priznaju kosovske institucije, morali da obuku uniforme Vojske Kosova.

Ako, osim nešto malo izuzetaka, nisu prihvatili da u bezbednosne snage uđu za pare, na šta su Srbi inače baš slabi, garantujem da od ove Kurtijeve zamisli nema ništa. A i inače nema ništa. 

Novoizabrana predsednica kosovskog parlamenta Vjosa Osmani je prvog radnog dana na novoj dužnosti uklonila fotografiju Hašima Tačija iz svoje kancelarije i umesto nje okačila portret prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove.

Težak slučaj je onaj koji je Tačijevu sliku tu okačio a ni ona nije bolja kada kači novu, bez obzira koju. Isto važi i za sve one koji slike, koje nisu porodične, kače ili su ih kačili u Srbiji – od Tita preko Slobe do Vučića. A verujte i ovog poslednjeg vešaju po zidovima.

Nemački diplomata Kristof Hojzgen biće imenovan za specijalnog predstavnika Evropske unije za Kosovo, javio je Kljan Kosova, pozivajući se na svoje pouzdane izvore, prenosi Fonet. Navodi se da će Hojzgen imati sličnu ulogu kao izaslanik američkog predsednika za dijalog između Prištine i Beograda, Ričard Grenel.

Pa nema tu šta… On da još dogovori uspostavljanje rečnog saobraćaja i stvar je rešena.

Odlazeća ministarka Adriana Hodžić predala je dužnost novoimenovanoj ministarki za administraciju lokalne samouprave (MALS) Emiliji Redžepi. Primopredaja je organizovana u kabinetu ministarke Hodžić i tom prilikom predata je kompletna administracija ovog ministarstva. Hodžićeva je čestitala Redžepijevoj na izboru i poželela joj puno sreće i uspeha.

Mislim da je samo ovo poželeti premalo. Treba dodati: da uživaš i da uživanje dobro podnosiš, da ti imaš sve a drugima šta Bog da, da se kinđuriš kao nikada do sada, da promeniš stan, garderobu, auto, da zaimaš i ono što nisi ni sanjala.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.