KP: Tokom noći postavljana barikada iz pravca Brđana ka Zvečanu

barikade Mali zvečan
FOTO: KoSSev

Kosovska policija saopštila je danas da je na Severu Kosova sinoć „postavljana“ još jedna barikada i to iz pravca Brđana ka Zvečanu.

„Tokom noći nastavljeno je postavljanje nove barikada u naselju Brđani ka Zvečanu, kako bi se nastavilo ometanje slobode kretanja alternativnim putevima, što dodatno otežava život građana na severu zemlje“, poručili su iz KP.

Prema saznanjima KoSSev portala, nova barikada postavljena je na ulazu u Mali Zvečan iz pravca severnog dela Mitrovice, te je sada u ovo naselje moguće ući samo iz pravca Zvečana.

Policija u istom saopštenju navodi da je od postavljanja barikada bezbednosna situacija na Severu Kosova ista, te da su prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni.

„Postavljanjem barikada i dalje se narušava sloboda ketanja, kao i onemogućava ulazak i izlazak građana i robe na dva granična prelaza“, navode iz KP.

Poručuju i da su angažovani na obezbeđivanju sigurnosti za sve građane.

Osmi je dan barikada na Severu Kosova koje su postavljene prošle subote od strane Srba – zvanično zbog hapšenja nekadašnjeg policajca, Dejana Pantića. Barikade se nalaze u opštinama Leposavić, Zubin Potok i Zvečan na više lokacija, te je nemoguće saobraćati magistralnim putevima.

Sve informacije o barikadama pronađite u:

Barikade ulaze u drugu nedelju: Situacija i dalje mirna

Sedmi dan na barikadama: Tenzije pojačalo još jedno hapšenje

Barikade ušle i u 6. dan: Prelazi i dalje zatvoreni, građani očekuju rezultate posete dvojice diplomata

Peti dan barikade dočekale pod snegom, Lajčak danas u Beogradu

Srbi i četvrti dan na barikadama, stanje nepromenjeno

Barikade 3. dan: Noć mirna, u školama danas bez nastave, čeka se krizni štab

Barikade 2. dan: EU poziva na uklanjanje, Kurti Čeka KFOR, Beograd o „upadu ROSU“

Barikade na Severu, uhapšen bivši policajac, razmena vatre na GazivodamaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.