KP: Sprečen pokušaj ilegalnog prelaska kod sela Banje

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

U selu Banje u opštini Zubin Potok, uhapšena su trojica državljana Srbije nakon pokušaja ilegalnog prelaska automobilom sa teritorije Kosova ka centralnoj Srbiji, saopštila je Kosovska policija.

Slučaj se dogodio juče u ranim poslepodnevnim satima.

Osumnjičenima je po nalogu tužioca određeno zadržavanje, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Selo Banje nalazi se nedaleko od prelaza Brnjak, tj. Zubinog Potoka.

Pokušaj ilegalnog prelaska zabeležen je juče i na prelazu sa Severnom Makedonijom.

Kako se navodi u saopštenju policije, na prelazu Đeneral Janković četiri osobe sa Kosova pokušale su da pređu iz Severne Makedonije na teritoriju Kosova, ali su u tome sprečeni.

Osumnjičeni su nakon uzetih izjava pušteni na slobodu.

Podsetimo, posle odluke kosovske vlade da od juče zatvori sve prelaze nakon pojave korona virusa na Kosovu, sa naznakom da se ova mera ne odnosi na građane sa kosovskim identifikacionim dokumentima, meštani Brnjaka koji se nalazi tik iza administrativne linije, javili su se našoj redakciji istakavši da ne mogu da odu do najbližeg Doma zdravlja koji je u Zubinom Potoku, bez kosovskih dokumenata.

Kako su nam posvedočili, juče nisu puštana lica koja nisu imala kosovska identifikaciona dokumenta dok u ovom kraju većina građana poseduje srpske lične karte, najčešće izdate u Raški, ali PU Kosovska Mitrovica ili Zubin Potok.

Međutim, u kasnijem razgovoru gradonačelnik Zubinog Potoka, Srđan Vulović, rekao je za KoSSev da se za sada sve odvija normalno i da građani i sa ovim ličnim dokumentima mogu da prolaze.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.