Meštani Brnjaka bili zabrinuti za prelazak dece, gradonačelnik proverio: Prelaze bez problema

Posle odluke kosovske vlade da zatvori sve prelaze nakon pojave korona virusa na Kosovu, sa naznakom da se ova mera ne odnosi na građane sa kosovskim identifikacionim dokumentima, meštani Brnjaka koji se nalazi tik iza administrativne linije javili su se našoj redakciji istakavši da ne mogu da odu do najbližeg Doma zdravlja koji je u Zubinom Potoku, bez kosovskih dokumenata.

Da bi stanovnici Brnjaka otišli do Zubinog Potoka, moraju da pređu administrativni prelaz za ulazak na teritoriju Zubinog Potoka – naselja koje je od njihovog mesta udaljeno oko 25 kilometara.

Trenutno im je, kako su posvedočili za naš portal, otežano kretanje, usled najnovije preventivne mere kosovske vlade o korona virusu da zatvori kopneni saobraćaj za one putnike koji nisu sa Kosova.

Kako su nam posvedočili, jutros nisu puštana lica koja nisu imala kosovska identifikaciona dokumenta, što je za KoSSev naknadno potvrdio i portparol Baki Keljani, pozivajući se na striktnu meru vlade.

U problemu su pre svega bila deca, njih oko pedesetak iz ovih krajeva, a koja ne poseduju kosovska identifikaciona dokumenta. U ovom kraju većina građana poseduje srpske lične karte, najčešće izdate u Raški, ali PU Kosovska Mitrovica ili Zubin Potok.

Međutim, gradonačelnik Zubinog Potoka, Srđan Vulović, rekao je za KoSSev da se za sada sve odvija normalno i da građani i sa ovim ličnim dokumentima mogu da prolaze.

„Čuo sam se sa komandirom prelaza, stanovnici mesne zajednice Brnjak prelaze preko prelaza sasvim normalno. Moraju da imaju dokumenta koje je izdala policijska uprava Kosovska Mitrovica ili Zubin Potok, sasvim je svejedno. Za njih nema zadržavanja, naravno prvo prođu onaj kontrolni pregled“, rekao je Vulović.

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.