KP Sever potvrdila nove mere, zabrana kretanja od sutra u 22h

korona mere kovid mitrovica
FOTO: KoSSev

Mera zabrane kretanja, obustave rada ugostiteljskih objekata kao i ostale mere koje je juče odobrila kosovska vlada danas je u saopštenju potvrdio za KoSSev i portparol kosovske policije poručnik Branislav Radović.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno kosovska vlada na jučerašnjem sastanku uvela je novi set antikovid mera.

Jedna od mera je i ograničeno kretanje za građane u periodu od 22:00 do 5:00 ujutru, koje počinje od sutra. Od policijskog sata izuzeti su slučajevi hitne prirode, kao što je traženje i pružanje medicinske pomoći i kupovina lekova.

Takođe, slobodno kretanje je dozvoljeno u bilo koje vreme za osoblje u sektorima zdravstva, bezbednosti, javnog i privrednog delovanja, te oni koji imaju posebne dozvole ministarstva industrije, privrede i trgovine.

Što se tiče obrazovanja, osnovne i srednje škole na Kosovu biće na onlajn nastavi od 12. do 18. aprila, a univerzitetske od 7. do 18. aprila, sa određenim izuzecima.  Dok je predškolskim ustanovama rad dozvoljen.

Radović je potvrdio, da se zatvaraju i tržni centri, osim delova gde se pružaju osnovne usluge, kao što su prehrambene prodavnice i apoteke u periodu od 7. do 18. aprila, koji su dužne da poštuju određena pravila.

Takođe, on potvrđuje da su ugostitelji dužni da obustave svoju delatnost od 7. do 18. aprila. Slično je i sa hotelima, gde je usluga pića i hrane dozvoljena samo u sobama.

Sektor ugostiteljstva može da radi samo sa uslugom „za poneti “ i „dostava“.

Detaljnije o novim merama čitajte u posebnoj vesti:

Kosovska vlada predstavila nove mere, ograničenje kretanja, zatvaranje ugostiteljskih objekata

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.