Do sada zaplenjeno više od dva miliona evra u akciji „Call centar“

Više od dva miliona evra zaplenjeno je u akciji „Call centar“ koju su združeno pokrenuli kosovsko specijalno tužilaštvo – uprava za istragu organizovanog kriminala, Kosovska policija, nemačka policija i tužilaštva u nemačkom gradu Bambergu.

Kako Kallxo prenosi navode tužilaštva, juče je u sklopu ove akcije pronađeno i oduzeto još 1.529.750 evra.

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je do sada zaplenilo i zamrzlo 2.389.750 evra u okviru akcije u nekim kol centrima, pod sumnjom da je došlo do prevare.

Akcija pod nazivom „Call centar“ Specijalnog tužilaštva Kosova pokrenuta je 31. marta 2021. godine u saradnji sa policijom na 17 različitih lokacija u Prištini i Uroševcu gde je uhapšeno ukupno 18 lica, zaplenjeno prvenstveno oko 160.000 evra, a narednog dana i 700.000 evra, kao i devet vozila, znatan broj računara, servera i mobilnih telefona koji su korišćeni za vršenje krivičnih dela.

Podsetimo, uhapšeni se sumnjiče za prevaru nemačkih građana putem Interneta.

Oni su navodno namamljivali i varali žrtve preko kol centra nudeći im da ulažu u razne akcije, kao i kriptovalute koje su bile zapravo fiktivne platforme.

Povezane vesti:

Nastavak akcije „kol centar“ – nakon hapšenja 18 osoba, zamrznuto 700.000 evra

Nemačka i Kosovo zajedno u akciji: Na Kosovu uhapšeno 18 osoba za organizovani kriminal, veća zaplena novca i robe

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.