KP: Privedena osoba zbog pucnjave u Brnjici, oduzeto vatreno oružje

Hapšenje policija

Kosovska policija uhapsila je danas muškarca sa Kosova osumjičenog za pucnjavu koja se pre četiri noći dogodila ispred dvorišta Osnovne škole u Donjoj Brnjici. Osumnjičeni je pucao u vazduh, nakon prepirke sa drugom grupom ljudi, dok se udaljavao sa lica mesta, potvrdili su iz Kosovske policije za KoSSev.

Nakon incidenta koji se dogodio 3. oktobra u Donjoj Brnjici, Kosovska policija je u svojstvu podnosioca žalbe odmah privela dve osobe starosti 19 i 20 godina, navode iz KP.

Četiri dana kasnije, identifikovana su dva muškarca sa Kosova starosti 17 i 18 godina koji su bili umešani u slučaj, poručuju.

Prema preliminarnoj istrazi, ove osobe su se vozile biciklima u području blizu osnovne škole u Donjoj Brnjici, gde su, „naišli na grupu lica sa kojima su su ušli u prepirku“.

„Sumnja se da je stranka koja se žalila pokazala oštre predmete (noževe), dok je jedan od osumnjičenih pokazao oružje (pištolj). Osumnjičeni su se potom udaljili, a sumnja se da su pri odlasku pucali iz oružja jedanput u vazduh“, navodi se u odgovoru policije za KoSSev.

Potvrdili su da su ispitane dve osobe koje su umešane u slučaj, te da je, na osnovu naloga tužioca, jednom od njih određen 48-časovni pritvor, a vatreno oružje oduzeto.

Sa druge strane, prema navodima meštana ovog sela, do incidenta je došlo kada je jedna nepoznata osoba koja je govorila albanski, a u društvu druge, pucala ka dvorištu osnovne škole u ovom selu, a onda i ka deci srpske nacionalnosti koja su potom počela da beže.

Već sledećeg dana, prema saznanjima KoSSev-a, u ovom selu je održan sastanak predstavnika policije, KFOR-a i meštana.

Pročitajte još:

Nepoznati napadači pucali ka grupi dece srpske nacionalnosti u Donjoj Brnjici

Posle sinoćnje pucnjave u Donjoj Brnjici, roditelji još zabrinutiji, sastanak policije, KFOR-a i meštana

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.