Posle sinoćnje pucnjave u Donjoj Brnjici, roditelji još zabrinutiji, sastanak policije, KFOR-a i meštana

FOTO: Donja Brnjica/KoSSev
FOTO: Donja Brnjica/KoSSev

Nakon jučerašnje pucnjave, u selu Donja Brnjica u toku je sastanak između predstavnika policije, KFOR-a i meštana. Na sastanku su i gradonačelnik Gračanice u čijoj se blizini nalazi ovo selo i predsednik privremenog organa Prištine, u čijem se sastavu nalazi Donja Brnjica, saznaje KoSSev.

Šta se tačno dogodilo sinoć u Donjoj Brnjici, još uvek se utvrđuje. Kako je KoSSev saznao sa lica mesta, u ovom selu su, prema svedočenju dece koja su se nalazila u dvorištvu seoske škole, bila dvojica za sada nepoznatih napadača, od kojih je jedan repetirao pištolj i pucao ka dvorištu škole.

Deca su bila srpske nacionalnosti, a navela su da su napadači govorili albanski, dok su jednog od osumnjičenih na snimku prepoznali i meštani, saznaje KoSSev sa lica mesta danas.

Napadač je najpre repetirao pištolj, a nakon što su deca počela da beže, kako su roditelji svedočili, i pucao za njima.

Kosovska policija obavila je uviđaj nakon što su je obavestili roditelji dece – dva roditelja dvoje dece, kako KoSSev nezvanično saznaje.

U izjavi za KoSSev portparol Kosovske policije Daut Hodža ponovio je danas ono što je navedeno jutros i u 24-časovnom izveštaju:

„Dva muškarca, svedoka, prijavila su da je, dok su se nalazili u školskom dvorištu, jedan od dva nepoznata osumnjičena muškarca, posle sukobljavanja i u toku udaljavanja, pucao iz vatrenog oružja (u nepoznatom pravcu). Na licu mesta je pronađena jedna čaura koja je zaplenjena. Slučaj se istražuje“.

Inače, kako KoSSev saznaje sa lica mesta, roditelji su veoma zabrinuti za bezbednost dece već u dužem vremenskom intervalu. Ponavljaju da u selu nema uličnog osvetljenja, nema organizovanog prevoza do Gračanice i Kosovske Mitrovice gde deca putuju radi daljeg školovanja. Školsko dvorište je pri tom, jedino preostalo mesto na kojem se deca okupljaju i provode slobodno vreme.

Događaj su osudili Kancelarija za KiM i Partija kosovskih Srba, opširnije u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.