KP o slučaju u Babinom Mostu: Maloletnica se uplašila nakon što se zaustavio automobil

Babin Most
Babin Most, Foto: RTV Kim

Nema krivičnih elemenata, sumnja se da se na dvadeset metara od maloletnice koja je hodala ulicom zaustavio automobil usled čega se ona uplašila, saopšteno je kasno večeras iz Kosovske policije za KoSSev. Odgovoru policije prethodili su medijiski navodi ali i saopštenje Kancelarije za KiM o pokušaju otmice maloletnice u Babinom mostu.

„Dana 07. 10. 2020. oko 15:55 časova, policija je primila jedan telefonski poziv od jednog stanovnika iz sela Babin Most za jedan slučaj. Policija se odmah odazvala slučaju, gde se na osnovu obezbeđenih informacija, sumnja da je, dok se jedna maloletna devojka hodala ulicom u blizini svoje kuće, u rastojanju od oko 20 metara, zaustavio jedan nepoznati automobil od kojeg se devojka uplašila“, saopšteno je iz Kosovske policije.

Poručuju da su odmah preduzete sve potrebne istražnje radnje, te da je o slučaju obavešten tužilac.

Saopšteno je da se istraga nastavlja, ali i da za sada nema krivičnih elemenata.

Ranije danas portal Kosovo online, pozivajući se na navode direktora škole u ovom selu, Žarka Petrovića, javio je da je u Babinom Mostu došlo do „novog incidenta“, tj. „pokušaja otmice“, kada su nepoznate osobe „pokušale na silu da uguraju devojčicu srpske nacionalnosti u automobil“, a koja je potom uspela da pobegne.

Sa istim direktorom razgovarao je potom i RTS. Prenoseći njegovu izjavu javio je da su nepoznate osobe „uznemiravale“ učenicu petog razreda pozivajući je da uđe u njihov automobil.

Ovaj medij je ujedno preneo da su roditelji slučaj prijavili policiji nakon čega su sa devojčicom dali izjavu u policijskoj stanici u Obiliću.

Potom se oglasio i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, koji je osudio „pokušaj otmice“, uz naznaku da se njime „nedvosmisleno potvrđuje“, da su Srbi sa KiM proteklih nedelja „suočeni sa pojačanom i organizovanom kampanjom zastrašivanja“.

Đurić navodi da je nedavno pokušana otmica deteta srpske nacionalnosti u Plemetini, a potom i „oružani napad“ na srpsku decu u Donjoj Brnjici.

Kosovska policija, međutim, demantovala je navode da je krajem septembra pokušana otmica maloletnika u Plemetini, navodeći da je reč o netačnim objavama i „zlonamernim tendencijama“.

Iz policije večeras ujedno za KoSSev saopšteno da je privedena osoba zbog pucnjave koja se dogodila pre četiri dana u Donoj Brnjici, ali i da je osumnjičeni pucao u vazduh, nakon prepirke sa drugom grupom ljudi, dok se udaljavao sa lica mesta.

„Cilj organizatora ovih incidenata je očigledno izazivanje straha i panike među Srbima u ovom delu Kosova i Metohije, sa jasnom namerom da se naš narod primora da napusti svoja ognjišta“, poručio je Đurić.

Pozvao je međunarodnu zajednicu, da stanu na put nasilju, a Srbe sa KiM, da „ostanu pribrani i da ne nasedaju na provokacije“.

I predsednik Srbije ovih dana govorio je o napadima na srpsku decu, prilikom saopštavanja imena mandatara za sastav nove vlade.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.