KP: Policajci će biti opremljeni „body“ kamerama

kp kosovska policija
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Iz Kosovske policije stigla je još jedna najava o tome da će njihovi službenici u budućnosti biti opremljeni kamerama za telo, a nakon sastanka generalnog direktora sa Tamrom Greig, direktorkom Kancelarije za međunarodna pitanja narkotika i sprovođenje zakona (INL).

Sastanak je bio informativnog karaktera, a razgovaralo se o veoma važnim temama od interesa iz oblasti bezbednosti, uključujući podršku naprednih obuka i u vezi sa različitim projektima, naveli su iz KP.

Precizirali su da je tema razgovora bio pilot projekat sistema telesnih kamera, te saopštili da se očekuje da će policijski službenici biti opremljeni ovim kamerama u budućnosti.

„Policija Kosova će nastaviti da radi na jačanju ionako dobre saradnje i odnosa sa međunarodnim partnerima, a posebno sa INL i ICITAP, kojima je policija zahvalna na neprekidnoj podršci. Sastanak je rezultirao obećanjem o nastavku saradnje i snažnog partnerstva između zajednica za sprovođenje zakona na Kosovu i SAD“, saopštili su iz KP.

Uvođenje sistema telesnih kamera u Kosovskoj policiji najavljuje se već neko vreme.

Kallxo je pisao još avgusta meseca da je za ovakve kamere policija izdvojila 18.480 evra, te da je tada otvoren postupak nabavke.

„Očekuje se da će Policija Kosova putem ovog tendera dobiti 30 komada telesnih kamera i 40 komada SD kartica“, preneo je tada ovaj medij.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.